Ethem Sancak’tan sürpriz karar: Herşeyi satıyor

Ethem Sancak’tan sürpriz karar: Herşeyi satıyor

İşadamı Ethem Sancak'ın Türkiye'deki işlerini teker teker tasfiye edeceği iddia edildi

Ethem Sancak’tan sürpriz karar: Herşeyi satıyor
16px
24px
30.07.2013 09:50
ABONE OLgoogle

Ethem Sancak, son yıllarda en çok gündem de olan işadamlarından biri. Hedef Alliance, Koç-Ata-Sancak Çiftliği, Medikal Park Hastaneleri, en bilinen yatırımları… Ethem Sancak, kardeşleriyle işlerini 2008’de ayırmıştı.

O tarihten sonra, Sancak’ın Türkiye’deki işlerini adım adım tasfiye edeceği söylendi. Bir ara İtalya’ya yerleşeceği konuşuldu. Sancak İtalya’ya yerleşmedi, adım adım önemli ortaklıklardan ayrıldı. Sancak ve Ata grupları zaten Koç-Ata Sancak çiftliğindeki hisselerini 2006’da Koç’a devretmişlerdi.

Sancak, kardeşleriyle ilaç şirketlerindeki işlerini ayırdıktan sonra, Medikal Park’taki hisselerini de kardeşi Haydar Sancak’ devretti. 2007’de ortak olduğu Star Grubu’ndaki hisselerini Ekim 2010’da satarak medyadan çıktı.

En bilinen yatırımlarından çıkan Sancak’ın aktif sekiz şirketi var. Bunların dördü ilaç işiyle ilgili. Piyasalarda şimdi de bu şirketlerdeki hisselerini satacağı söylentisi yayılmış durumda. Öncelikle hisselerini satmayı düşündüğü şirketlerin Hedef-Alliance Holding, Esko İtriyat Sanayi ve Ticaret ile Hedef Ecza Deposu Ticaret olduğu söyleniyor.

Sancak’ın 2009’dan sonra kurduğu bazı şirketler onun iş hayatındaki yönüyle ilgili ipucu veriyor. Sancak, 2009’da Metronet İletişim Teknoloji Şirketi ile Hedeftek Teknoloji Girişim şirketini, 2010 yılında ise Es Mali Yatırım ve Danışmanlık şirketini kurmuştu.

 Daha çok yatırım danışmanlığı yapmayı düşündüğünü öğrendiğimiz Sancak, nano teknoloji gibi alanlarda araştırma yapan teknoloji şirketlerine ortak olmayı planlıyor. Yaptığımız araştırmaya göre Sancak, son yedi yılda 12 şirketteki ortaklığını sonlandırmış. Kayıtlarda Sancak’ın halen tasfiyesi devam eden üç şirketi olduğu görülüyor. Tasfiyesi devam eden şirketlerden biri ise anahtar teslimi çiftlik kuran Hedeftar Tarım Danışmanlık Sanayi...

 Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde