Ethem Sancak: Türkiye patron zengini ABD'de bu kadarı yok!

Ethem Sancak: Türkiye patron zengini ABD'de bu kadarı yok!

Türkmedya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak "Amerika’da kişi başına 1.5 araba, Türkiye’de bir kişiye 3 araba düşüyor" dedi.

Ethem Sancak: Türkiye patron zengini ABD'de bu kadarı yok!
16px
24px
16.10.2014 08:39
ABONE OLgoogle
TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından ‘2023 İhracat Stratejisinde Kayseri Değerlendirmesi’ konulu toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Türkmedya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, geçmişte yaptığı girişimlerin kendisini bu noktaya getirdiğini söyledi.

Sancak, şöyle devam etti: "Bu başarı örneklerim olmasaydı başkanım beni buraya çıkarmazdı. Amerika’da Türkiye’deki kadar patron yok. Amerika’da kişi başına 1.5 araba düşüyor. Türkiye’de bir kişiye 3 araba düşüyor. Amerika’da bu araçları tamir eden sayı 20. İstanbul’un Çağlayan'ında 50 bin araba tamircisi var. 

ÖLÇEĞİ BÜYÜTMELİYİZ

Eczacılık mesleğine bakacak olursak, 25 bin eczane var ve 25 bin eczacı patronu var. Amerika’da 151 bin eczane var, eczane patronu sayısı 20. Orada zincirler var. Burada 40 bin liranın üzerine para kazanan eczacı sayısı 500 tane. En az 25 bin eczacının 10 bini batıktır. Amerika’da bir eczacının ayda 20 bin dolar geliri var. Amerika bu ölçeği genişletti. Bizim de önümüzdeki ihracat hedeflerini yakalamak için ölçeği büyütmemiz lazım. Bunu büyütmek için de ortak olmamız lazım. 500 milyar dolarlık ihracat hedefimiz için önümüzdeki 20 yılda iddia sahibi olmamız için girişimcilerin kayıt altına girmesi lazım." 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde