Ethem Sancak, "Babayiğit" olmaya soyundu, müjdeyi verdi

Ethem Sancak, "Babayiğit" olmaya soyundu, müjdeyi verdi

Ethem Sancak, "Ben de bunu bir kehanet olarak söylüyorum. 10 yılda Ortadoğu'da devlet sayısı 3'e düşecek" dedi. Sancak yerli otoda da müjdeti verdi..

Ethem Sancak, "Babayiğit" olmaya soyundu, müjdeyi verdi
16px
24px
18.12.2014 12:54
ABONE OLgoogle
İşadamı Ethem Sancak, İstanbul’da Biruni Üniversitesi'nde gençlerle bir araya geldi
  
"Gelecek 20 Yılda Türkiye'nin Vizyonu" başlıklı toplantıda konuşan Sancak, öğrencilere Türkiye’nin yeni vizyonunu anlattı. Doğu ile Batı medeniyetinin farklılıklarını örnekleriyle sıralayan Sancak, tecrübelerini de üniversite öğrencileriyle paylaştı. Türkiye'nin 20 yıl içinde, Asya’yla birleşerek büyük bir uygarlığın yeniden canlandırılmasında büyük bir rol üsteleneceğini vurgulayan Sancak, "Uygarlık yer değiştiriyor" diye konuştu.  

FRENK OLMAYA ÇALIŞTIK

Türkiye'nin önümüzdeki 20 yılda geleceğinin çok parlak olduğunu anlatan Sancak, bu noktada Türkiye’nin önderlik misyonuna dikkat çekti ve “Doğu’nun ve Güney’in ayağa kalkışında önder olacağız. Kibirli değiliz. Başımızda 300 yılda bir gelen bir kişi var. 2023'e geldiğimizde dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız. Bugün ABD'nin kopyalayarak aldığı Osmanlı'nın eğitim ve yönetim sistemlerini görüyoruz. Bunu ben söylemiyorum eski ABD başkanları bile söyledi. Ama biz yıllarca Osmanlı'ya sırt çevirdik. Osmanlı kelimesini kendimizden uzaklaştırdık. Frenk olmaya çalıştık" dedi. 

BİRLEŞMEMİZDEN KORKTULAR

"Bugün yaşanan siyasal sıkıntıların kaynağına bakıldığında İstanbul,Kahire ve Şam'ın birleşmesi endişesinden doğan bir müdahale söz konusu. Birleştiriyorduk. Ama geri dönüş yok çünkü halkların yüreğinde bu ateş yandı. Suriye, Mısır ve İstanbul hedefine ulaşıyorduk. Engel olmaya çalıştılar. Bu ülkenin gençlerine güvenen ve dik duran bir Cumhurbaşkanı var. Kendinden emin ve siz gençlere güveniyor. Gelecek yüzyılı birlikte inşa edeceğiz. Ortadoğu'nun hakları neden birleşmesin. Bu insan iradesinden bağımsız uygarlıklar yer değiştirirken olan bir durumdur."

Türkler ve Japonlar yakında ABD'nin tahtını sallayacak

Konuşmasında Stratfor'un kurucusu ve CEO'su George Friedman’ın ‘Gelecek Yüzyıl’ kitabından da söz eden Ethem Sancak sözlerini şöyle sürdürdü  “Bu kitabı alıp okuyun. Önceki kitabında Irak ve Suriye'nin parçalanacağını ifade etmişti. Şimdiyse Japonlar ile Türkler bizim tahtımızı sallayacak diyor. Bunu söyleyen kişi hayallerini rastgele sıralayan birisi değil. 2050 yılında ABD'nin önderliğini yaptığı uygarlığın sonu gelecek diyor. Geçmişte Sovyetler Birliği'nin dağılacağı söylenseydi adamı tımarhaneye atarlardı. Yugoslavya'nın dağılacağını ve buradan 11 devlet kurulacak deselerdi kimse inanmazdı."

'Kutupyıldızı İstanbul' diyen lidere darbe yapıldı

Ardından Türkiye’nin içinde bulunduğu bölge coğrafyasıyla ilgili öngörülerini paylaşan Ethem Sancak, "Ben de bunu bir kehanet olarak söylüyorum. 10 yılda Ortadoğu'da devlet sayısı 3'e düşecek. Arap ulusları birleşecek. Bu ulus bu kadar parçalanmaya daha fazla tahammül edemez. Mısır, Arap ulusunun beynidir. Mısır'a niçin darbe yapıldı? Mısır’da ‘Bizim kutup yıldızımız İstanbul'dur’ diyen bir lider vardı" dedi.

BMC’de üç yıl içinde bunu başaracağız

"3 yıl içerisinde milli tankı, milli topu, milli arabayı yapacağız. BMC'de 3 yıl içinde bunu yapacağız. Bir ARGE merkezi kuralım dedik dünyanın en önemli fabrikalarından en önemli insanları bir araya getirmeye başladık. Önemli olan Batı’ya giden Doğu’nun beyinlerini transfer ederek buraya çağırmak." 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde