Esrarengiz koleksiyoner kim çıktı?

Esrarengiz koleksiyoner kim çıktı?

İbrahim Müteferrika'nın koleksiyonuna 380 bin YTL veren medya patronu kim?

Esrarengiz koleksiyoner kim çıktı?
16px
24px
17.04.2008 05:01
ABONE OLgoogle

Portakal Sanat Evi tarafından düzenlenen müzayedeye "Şevket Rado Hat ve Kitap Koleksiyonu" ile "Özel Koleksiyonlardan Tablolar" ile birlikte damga vuran isim Turgay Ciner oldu.

Ciner, ismini vermeden telefonla katıldığı müzayedede en göz alıcı eserler arasında yer alan Rado'nun antika koleksiyonunun yanında İbrahim Müteferrika'nın matbaasında basılan 17 kitaplık koleksiyona 380 bin lira vererek yeni sahibi oldu.

Türkiye'nin en önde gelen hat koleksiyoncularından biri olan Şevket Rado'nun topladığı eski yazıyla yazılmış kitaplar, levhalar, hilye-i şerifler, fermanlar ve beratler hafta sonu yapılan Conrand Otel'deki müzayedede telefonla bağlanan ve adını vermeyen 42 numaralı katılımcıya gidince herkes bu katılımcının kim olduğunu merak etmeye başladı.

Son olarak 42 numaralı alıcı Osmanlı'ya matbaayı getiren Müteferrika'nın matbaasında basılan ve 50 yıldır sahibini bekleyen 17 kitaplık lotu 380 bin liraya satın aldı.İsmi bir sır gibi saklayanan 42 numaralı alıcıyı araştıran Gazeteport'a göre bu kişi Park Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner'den başkası değildi.Ciner'in koleksiyonu bütün olarak toplaması, eserlerin dağılmamış olması açısından da olumlu değerlendirildi.

Yeni Şafak

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde