Esnafın belge krizine çözüm

Esnafın belge krizine çözüm

Sanayi Bakanlığı, 'esnaf-tacir' ayırımının ortadan kaldırılmasına yönelik ilk adımı attı.

Esnafın belge krizine çözüm
16px
24px
16.06.2010 07:50
ABONE OLgoogle

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından esnaf odalarına üye kayıtlarında ustalık belgesi zorunluluğu uygulaması sebebiyle yaşanan 'esnaf-tacir' ayırımının ortadan kaldırılmasına yönelik adım atıldı. 
 
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, esnaf ve sanatkarlar odalarına üyelik için ustalık belgesi istenmesi zorunluluğu bulunduğu, ustalık belgesine sahip olmayan esnaf ve sanatkârların, üyelik kayıtlarında ustalık belgesi zorunluluğu bulunmayan sanayi ve ticaret odalarına kayıt olmak istemeleri sonucunda, esnaf ve sanatkârlar odaları ile ticaret ve/veya sanayi odaları arasında üyelik kaydına ilişkin sorunlar yaşandığı kaydedildi.

Açıklamada, bu sorunların Esnaf ve Sanatkârlar Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nda acil çözüm bekleyen konular arasında yer aldığı ve 6.2 numaralı tedbirle gerekli çözümlerin planlandığı bildirildi.

Sıkıntının aşılması için birtakım tedbirler alındığını ve başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olmak üzere gerekli yazışmaların yapıldığını aktaran Sanayi Bakanlığı konuyla ilgili açıklamasında, "Esnaf ve sanatkârlar odalarına üye kayıtlarında ustalık belgesi ibraz edilmesi zorunluluğu sebebiyle esnaf ve sanatkârların ticaret ve/veya sanayi odalarına kayıt edilmesinin önlenmesi konusunda Esnaf ve Sanatkârlar Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nda öngörülen mevzuat değişikliği henüz gerçekleştirilmeden mevcut sorunları en aza indirmek amacıyla gerekli idari tedbirler alınmış bulunmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Başak Ekinci/Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde