Eskişehir'de üniversitede katliam... 4 öğretim görevlisi öldürüldü..

Eskişehir'de üniversitede katliam... 4 öğretim görevlisi öldürüldü..

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde bir araştırma görevlisi, aralarında dekan yardımcısının da bulunduğu 4 kişiyi öldürüp, 3 kişiyi yaraladı.

Eskişehir'de üniversitede katliam... 4 öğretim görevlisi öldürüldü..
16px
24px
05.04.2018 12:30
ABONE OLgoogle

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi'nde, hakkında soruşturma başlatılan bir öğretim görevlisi, fakülteyi silahla bastı. Saldırıda biri dekan yardımcısı 4 öğretim görevlisi hayatını kaybetti. Saldırgan polis tarafından gözaltına alındı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi’nde, Volkan Bayar (37) isimli bir doktora öğrencisi, dekanın odasına girerek kurşun yağdırdı. Saat 15:00 sıralarında meydana gelen silahlı saldırısı sonucu aralarında dekan yardımcısının da bulunduu 4 öğretim görevlisi hayatını kaybetti. Şüpheli Volkan Bayar polis tarafından yakalandı.

KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Öldürülenlerin; Dekan Yardımcısı Fatih Özmutlu., Fakülte Sekreteri Mikail Yalçın, öğretim üyesi Yasir Armağan ve okutman Serdar Çağlak olduğu bildirildi. Şüpheli Volkan Bayar, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Saldırının nedeni henüz belirlenemezken, büyük korku yaşayan öğrenciler ve öğretim görevlileri üzerindeki şoku uzun süre atamadı.Kampüse çak sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırgan akademisyenin, soruşturma geçirdiği öğrenildi.

REKTÖRDEN AÇIKLAMA

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek şunları söyledi;

“Volkan ismindeki bir araştırma görevlimiz, dekan beyin odasına giriyor. Dekan bey orada tesadüfen yokmuş. Fatih Bey varmış, onu vurmuş. Daha sonra dekan yardımcımız ve üst katta 2 araştırma görevlimizi de vurmuş. Daha sonra elinde tabanca ile binayı terk ettikten sonra güvenlikçilerimiz takip etmişler. Biraz ileride polis derdest etmiş. Durum bundan ibaret. Şu anda 4 ölümüz var. Başımız sağ olsun. Osmangazi Üniversitesi camiası olarak inşallah bu tür hadiseleri bir daha yaşamayız. Başımız sağ olsun”

SINAVLAR İPTAL EDİLDİ

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi resmi internet sitesinden yapılan açıklamada “Bugün (05 Nisan 2018 Perşembe) öğleden sonra Eğitim Fakültesi'nde yapılacak olan tüm sınavlar iptal edilmiştir.” denildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde