Eskiden Bodrum’da bu koylardan 20 ülke yönetiliyordu

Eskiden Bodrum’da bu koylardan 20 ülke yönetiliyordu

Salih Bezci, dört yıl önce yaz başında yatlarını koylara çeken yöneticilerin şirketleri buradan idare ettiğini anlattı.

Eskiden Bodrum’da bu koylardan 20 ülke yönetiliyordu
16px
24px
11.02.2018 06:23
ABONE OLgoogle

Ardı ardına yaşanan terör olayları, Rusya uçağının düşürülmesi ve jeopolitik riskleri nedeniyle ciddi sıkıntı yaşanan turizmde bu yıl yüzlerin gülmesi beklense de işlerin eski düzeyine gelmesinin zaman alacağı kesin.

Bir dönem Ankara Ticaret Odası (ATO) başkanlığı da yapan BESA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ülkenin yeterince tanıtalamadığını Bodrum, Marmaris ve Datca’nın Cannes, Nice ya da Monaco gibi fiyatlardan satılamamasının ülkenin büyük kaybı olduğunu söyledi.

Uluslararası emlak fuarlarını daha sık ziyaret ettiğini anlatan Bezci, Bodrum’un Nice’den hiçbir farkı olmadığı halde emlak fiyatlarının ciddi fark attığını dile getirdi. “Dört yıl önce Bodrum koylarından en az 20 ülke yönetilirdi. Şirket sahipleri yaz başında gelip demirlediği Bodrum civarını ta son baharda terkederdi” diye anlatan Bezci, uçak kriziyle başlayan sıkıntın, ülkenin değişen algısı nedeniyle de toparlanmakta zorlandığını söyledi. Şimdi Bodrum’un bu tablodan oldukça uzak olduğunu belirten Bezci, emlak fiyatları açısından bölgenin hak ettiğinin çok altında satıldığını da belirtti.  

Uluslararası fuarlarda daha iyi tanıtım yapılmasının gerektiğini anlatan Bezci’ye göre ülke algısının da bir an önce düzeltilmesi gerekiyor.

40 milyon lira ceza

Bodrum’da yapımı başlanan The BO Viera projesini anlatmak üzere bir grup gazeteci ile biraraya gelen Bezci’den, laf lafı açınca 40 milyon lira ağaç dikme cezası aldığını da öğrendik. “Galiba Osman Gökçek ATO başkanı seçilemedi diye kesildi” yorumlarına neden olan ‘işgaliye cezası’, olaylar geride kalıp Melih Gökçek de belediye başkanlığından ayrılınca mahkemece iptal ediliyor.  

Olcay Büyüktaş/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde