Eski ortaklarından mal almayı neden kesti?

Eski ortaklarından mal almayı neden kesti?

Yıldız Holding, hem Türkiye’de hem dünyada hızla büyürken birçok yerli ve yabancı ortaklığa da imza attı. Bu ortaklıklardan bazılarını şirketi devrederek ayrıldı.

Eski ortaklarından mal almayı neden kesti?
16px
24px
10.08.2017 14:54
ABONE OLgoogle

Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker son yıllarda yurtdışında yaptığı satın almalarla adından sıkça söz ettiren bir işadamı. Godiva, Demet’s, United Biscuits ve Ülker markalarının sahibi Yıldız Holding, son yıllarda yaptığı operasyonlarla global bir şirket haline geldi. Holding, artık dört kıtada, 4 milyar tüketicinin yaşadığı bir coğrafyada faaliyet gösteriyor. 14 ülkede 83 fabrika ile faaliyet gösteren Yıldız Holding bünyesinde 50 bin kişi istihdam ediliyor. 

Yıldız Holding, hem Türkiye’de hem dünyada hızla büyürken birçok yerli ve yabancı ortaklığa da imza attı. Bu ortaklıklardan bazılarını şirketi devrederek ayrıldı. İçecek işini Japonlara, süt ve yoğurdu Fransızlara devretti. İç piyasada bakliyat grubunda yüzde 50-50 ortak olduğu Danem’i Tiryaki Agro’ya, pişmeye hazır tatlılar, pudingler ve pastacılık yardımcı ürünleri üretimi yapan Beyda Tüketim’deki hisselerini ise Ahmet Karabulut’a devretti. 

Buraya kadar her şey normal. Ortaklıklar kurulur, gerektiğinde de ayrılabilir. Bildiğiniz gibi Yıldız Holding bünyesinde Şok, Bizim Toptan, UCZ ve Seç gibi zincir marketler bulunuyor. Şok ve Bizim Toptan yıllardır bakliyat ürünlerini Danem’den tedarik ediyordu.

Artık bakliyat ürünlerini ağırlıklı olarak Duru ve Hünkar markalarından tedarik etmeye başlamışlar. Şok özellikle Anadolu Mutfağı adı altında yeni bir marka grubu oluşturmuş ve üretimini de Duru Bulgur Gıda’ya yaptırmaya başlamış. Şok Market, pastacılık ürünleri, puding gibi ürünlerini tedarik ettiği Beyda Tüketim’le de ticari ilişkisini bitirmiş. Duyduğumuza göre, ağırlıklı olarak Şok ile çalışan şirket bu karardan olumsuz etkilenmiş. Ürünlerini verecek yeni bir zincir bulamaz ise Beyda Tüketim’i zor günler bekliyor…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde