Eski ortakların arasına kara kedi mi girdi?

Eski ortakların arasına kara kedi mi girdi?

Bilindiği üzere Garanti Bankası BBWA Grubu’na katıldı. Bankanın hisseleri Doğuş Grubu’ndan çıktıktan sonra iki taraf arasında ilginç gelişmeler yaşanmaya başladı. Duyduğumuza göre, bir süre önce iki taraf arasına kara kedi girmiş. 

Eski ortakların arasına kara kedi mi girdi?
16px
24px
02.03.2018 15:21
ABONE OLgoogle

Garanti Bankası yıllar önce müşteri yapılanmasında piramidin en üst kısmına oturttuğu yüksek gelir seviyesindeki müşteriler için yeni bir yapılanmaya gitti. Akbank’la çalışan dünyanın en büyük kart şirketi Amerikan Express (AMEX) ile anlaşıp bu kurumun kartlarını piyasaya sürdü. 

Bu kartlar için özel bir portföy oluşturuldu. Ve çok özel restoranlarda, hava yollarında vs. kişiye özel indirim oranları alındı. Zaman içinde Garanti Bankası’nın bağlı olduğu grup yeme içme sektöründe büyüdü. Bu süreçte Doğuş Grubu bünyesindeki tüm restoranlarda Amerikan Express’e özel indirim oranları belirlendi. Restoran sayısı ve bünyedeki markalar arttıkça AMEX kart talebi de olumlu etkilendi. 

Bilindiği üzere Garanti Bankası BBWA Grubu’na katıldı. Bankanın hisseleri Doğuş Grubu’ndan çıktıktan sonra iki taraf arasında ilginç gelişmeler yaşanmaya başladı. Duyduğumuza göre, bir süre önce iki taraf arasına kara kedi girmiş.   Ferit Şahenk, Garanti Bankası'ndaki hisseleri 3.3 Milyara sattı

Garanti Bankası’nın yeni patronları Doğuş bünyesindeki restoranların AMEX kart ile olan anlaşmalarını bitirmeye başlamış. Ve daha da önemlisi banka tarafı anlaşması biten restoranlarla yeni anlaşma yapmamayı tercih etmiş. 

Böylece geçmişte AMEX kartın restoranlar için yaptığı özel indirim oranları uygulamadan kalkmış. Halen bazı restoranlarda devam eden uygulamanın anlaşma süreleri bittiğinde sona erdirileceği önümüzdeki dönemde indirimlerin devam etmeyeceği konuşuluyor.   Artık İspanyolların oldu: 3.3 Milyarlık 'Garanti' satış tamamlandı

Bakalım Garanti Bankası’nın yeni patronları ile Doğuş Grubu bünyesindeki restoranların AMEX kart ilişkisi önümüzdeki günlerde nasıl bir seyir izleyecek?

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde