Eski bakanın otel direnişi

Eski bakanın otel direnişi

Eski Milli Savunma Bakanı Ercan Vuralhan ve eşi bir yıldır otel odasından çıkmıyor

Eski bakanın otel direnişi
16px
24px
06.10.2006 07:26
ABONE OLgoogle

Özal döneminin Milli Savunma Bakanı Ercan Vuralhan ve eşi Bengü Vuralhan, Taksim"deki Gezi Oteli"ne bir yıldır biriken 13 bin 500 YTL"lik borçlarını ödemediler. Otel yetkilileri, anahtar değiştirilmesine rağmen nöbetleşe kalıp odayı kullanan çiftin polis zoruyla çıkarılması için savcılığa başvurdu.

DOLANDIRICILIK ve çek kanununa muhalefet suçlarından arandığı sırada Florya Atatürk Deniz Köşkü"ndeki TBMM misafirhanesinde kaldığı ortaya çıkan eski Milli Savunma Bakanı Ercan Vuralhan ve eşi Bengü Vuralhan, bir yıldır para ödemedikleri Taksim"deki Gezi Otel"in yetkililerini çileden çıkardı. Otel yetkilileri, eski bakan ve eşinin polis zoruyla otelden çıkarılması için savcılığa başvurdu.

Ercan Vuralhan"ın 208 numaralı odada eşiyle nöbetleşe kalması nedeniyle otel yetkililerinin anahtar değiştirme girişimi sonuçsuz kaldı. Otel, odaya servis vermiyor ama çiftin sabahları açık büfeden kahvaltı etmesini de engelleyemiyor.

REZALET ÇIKARIRIM TEHDİDİ

Gezi Otel adına Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulunan avukat Serdar Özdemir, bir yıldır eşi Bengü Vuralhan ile otelde kalan eski Milli Savunma bakanlarından Ercan Vuralhan"ın 13 bin 500 YTL borcunu ödemediğini belirtti. Otel odasının Bengü Vuralhan tarafından tutulduğu anlatılan dilekçede, eski bakanın kendisini bazen Mehmet Can, bazen de Ercan Vural olarak tanıtıp kimliğini gizlediği ileri sürüldü. Ercan Vuralhan"ın otel ücretini isteyen yetkililere, eşinin kanser hastası olduğunu, yurtdışı bağlantılı bir işte komisyonculuk yaptığını en kısa zamanda paralarını ödeyeceği vaadinde bulunduğu anlatıldı. Ercan Vuralhan"ın gerçek kimliğini bildiklerini söyleyen otel yetkililerini kendisini ve eşini otelden çıkarmaya kalkışmaları halinde rezalet çıkarmakla tehdit ettiği ileri sürüldü./_newsimages/2261055.jpg

SÜRMELİ"DEN CEZAEVİNE

Ercan Vuralhan
ve eşini bir yıldır otellerinden çıkaramayan otel yetkilileri, çiftin polis zoruyla otelden uzaklaştırılması istendi. Oteli zarara soktukları için eski bakan ve eşinin dolandırıcılık suçundan yargılanması istenen dilekçede 13 bin 500 YTL otel ücretinin tahsili için Beyoğlu İcra Dairesi"ne başvurup odadaki eşyaların tespitini istediler. Avukat Özdemir, Vuralhan"ın emekli maaşı alıp almadığının belirlenmesi için mahkeme aracılığı ile TBMM"ye yazı yazacaklarını söyledi. Dolandırıcılık ve Çek Kanunu"na muhalefetten Ankara Asliye Ceza Mahkemeleri"nde 1 yıl 7 ay 24 günlük kesinleşmiş hapis ve 30 milyar liranın üzerindeki para cezası nedeniyle 2003 yılından itibaren aranan Vuralhan, 6 Ocak 2005"te Sürmeli Oteli"nde kaldığı odada yakalanmıştı. Tutuklanan Vuralhan Kartal Cezaevi"nde 245 gün kalmıştı.

"Kartal" sakiniydi

MEHMET Ercan Vuralhan, 1987 seçimlerinde ANAP"tan Ankara Milletvekili seçildi. 2"nci Özal Hükümeti"nin Milli Savunma Bakanı olan Vuralhan, yere çakılan, içinde 38 askerin can verdiği CASA uçaklarının ihalesini verdi. Zırhlı araç alımından inşaatla ilgili dolandırıcılıklara kadar birçok suça adı karışıp ortadan kaybolan eski bakan, "dolandırıcılık, Hileli iflas ve Çek Kanunu"na muhalefet etmek" suçlarından uzun süre arandı. Bu sürede Florya Atatürk Deniz Köşkü"ndeki TBMM misafirhanesinde kalan Vuralhan, polis tarafından tesadüfen Bakırköy"de gözaltına alındı. Üzerindeki TBMM kimliğinde isminin "Ercan Vuralhan" olarak geçmesi, tutukluluk kararının ise "Mehmet Ercan Vuralhan" adına olması nedeniyle, serbest bırakıldı. 2005"te 4 yıl aradan sonra Sürmeli Oteli"nde tekrar yakalanan Vuralhan, Kartal Cezaevi"ne konuldu. Vuralhan"ın Ankara 1"inci Asliye Mahkemesi"nden dolandırıcılık ve hileli iflas suçundan 787 gün, Ankara 9"uncu Asliye Ceza Mahkemesi"nden de çek kanununa muhalefet suçundan 3 yıl kesinleşmiş hapis cezaları bulunduğu belirtilmişti.

Mutlu Koser/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde