Eski bakanın ‘konut işgali’ kamuoyunu ilgilendirmezmiş!

Eski bakanın ‘konut işgali’ kamuoyunu ilgilendirmezmiş!

Efkan Ala’nın bakanlıktan istifasına rağmen neden halen Ankara Valiliği’ne ait köşkte oturduğuna ilişkin bilgi talebine İçişleri Bakanlığı’ndan “Kamuoyunu ilgilendirmez” yanıtı geldi.

Eski bakanın ‘konut işgali’ kamuoyunu ilgilendirmezmiş!
16px
24px
04.05.2015 15:08
ABONE OLgoogle
7 Haziran genel seçimleri nedeniyle 7 Mart tarihinde içişleri bakanlığından istifa eden Efkan Ala, buna karşın Çankaya Köşkü’nün hemen yanında bulunan valiliğe ait köşkten ayrılmadı.

Bu konu hakkında Bilgi Edinme Kanunu kapsamında İçişleri Bakanlığı’na Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’ne başvuruda bulunan Cumhuriyet gazetesi, “Efkan Ala, neden halen konutta oturuyor? Burada oturmaya karşılık herhangi bir kira ödemekte midir? Ne zaman taşınacaktır?” sorularını yöneltti.

‘Kamuoyunu ilgilendirmeyen…’

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, gazetenin bilgi edinme talebini reddeden bakanlık buna gerekçe olarak Bilgi Edinme Kanunu’nun 25’nci maddesini gösterdi.

Söz konusu maddede “Kurum ve kuruluşların, kamuoyunu ilgilendirmeyen ve sadece kendi personeli ile kurum içi uygulamalarına ilişkin düzenlemeler hakkındaki bilgi veya belgeler, bilgi edinme hakkının kapsamı dışındadır. Ancak, söz konusu düzenlemeden etkilenen kurum çalışanlarının bilgi edinme hakları saklıdır” deniliyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde