Eski ajandan KGB usulü koruma

Eski ajandan KGB usulü koruma

ESKİ KGB ajanı, Azeri işadamı Mubariz Mansimov, yeni bir alana daha el attı

Eski ajandan KGB usulü koruma
16px
24px
12.10.2010 06:26
ABONE OLgoogle

ESKİ KGB ajanı, bugün dünyanın en büyük 5 denizcilik şirketinden Palmali’nin sahibi olan ve yatırımlarını Türkiye’den yöneten Azeri işadamı Mubariz Mansimov, yeni bir alana daha el attı. Medyadan turizme, inşaattan denizciliğe birçok alanda Türkiye’de yatırımı olan Mansimov, özel güvenlik şirketi kurdu. Pal Güvenlik adlı şirket, her türlü koruma ve özel güvenlik hizmetini verecek.

Bir dönem adı Beşiktaş Başkanlığı için geçen Azeri işadamı Mubariz Mansimov, Türkiye’deki faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Eski Sovyet istihbarat örgütü KGB’de çalışan, bugün ise serveti milyarlarca dolarla ölçülen Mansimov, özel güvenlik şirketi kurdu. Vugar Hüseyin isimli ortağıyla Pal Güvenlik Hizmetleri Limited Şirketi’ni kuran Mansimov, her türlü koruma, güvenlik ve eğitim hizmetlerini verecek.

Şirketi 7 Ekim’de kurdu

7 Ekim 2010 tarihinde kurulan Akatlar merkezli şirketin sermayesi 100 bin lira olarak belirlendi. Azerbaycan’da süt ve süt ürünleri alanında en büyük yatırımcılardan biri olan Mansimov, Ağustos 2010’da Türkiye’de dondurma üretim şirketi de kurdu.

Azerbaycan’ın yurtdışında yaşayan en zengin işadamı olan Mübariz Mansimov’un hayatı, arkadaşlarıyla 150 tonluk bir balıkçı gemisi kiralamasıyla değişti. Bugün 150 civarında gemisiyle dünyanın en büyük 5 denizcilik şirketinden biri olarak gösterilen Palmali Grubu’nun sahibi olan Mansimov, büyümesini önemli olçüde Rusya’da yapılan özelleştirmelere borçlu. Şirketi Palmali, Akdeniz-Karadeniz arasında Rusya petrollerinin yüzde 75`ini taşıyor.

İstihdam 5 bine çıkacak

Bu arada Palmali Grubu`nu 1998’de Türkiye’ye taşıyan Mansimov, Türk vatandaşı da oldu ve Gurbanoğlu soyadını aldı.

Türkiye’de medyadan inşaata, sağlıktan turizme birçok alanda yatırım yaptı. Bodrum’da oteli olan Mansimov, otele çevirmek için HSBC’nin Levent’teki bombalanan binasını aldı. Mubariz Mansimov’un Türkiye’de istihdam ettiği kişi sayısı ise bu yıl sonunda 5 bin kişiyi bulacak. Hedefi. 2014 yılında bu sayıyı 20 bin kişiye çıkarmak.

Necla Dalan/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde