Eski Sanayi Bakanı Yalım Erez de satıyor: Tuğlamız bile 'Fransız' olacak

Eski Sanayi Bakanı Yalım Erez de satıyor: Tuğlamız bile 'Fransız' olacak

Eski Sanayi ve Ticaret bakanlarından sanayici Yalım Erez, ortağı olduğu Haznedar Refrakter'i Fransızlara satıyor.

Eski Sanayi Bakanı Yalım Erez de satıyor: Tuğlamız bile 'Fransız' olacak
16px
24px
12.08.2020 07:27
ABONE OLgoogle

Fransız Imerys, 1929 yılında İsanbul'da kurulan Haznedar Grubu'nun yüzde 60 hissesini satın alacak. 

Endüstriyel minerallerin üretimi ve işlenmesinde uzmanlaşmış çok uluslu bir Fransız şirketi olan Imerys, Haznedar Grubu’nun %60’ını satın alıyor. Imerys’in şirketin geri kalan hisselerini satın alma opsiyonu da bulunuyor. Anlaşmanın 2020’nin dördüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Haznedar Refrakter Sanayii'nin 2019'da yüzde 40'ı ihracattan olmak üzere 64 milyon dolar gelir elde ettiği kaydedilen açıklamada, faiz, amortisman ve vergi öncesi karının ise 17 milyon dolar seviyesinde bulunduğu vurgulandı.

Haznedar Grup 1929 yılında İstanbul’da kuruldu,1977’de Durer, 2003’te ise Vardar gruba eklendi. Grubun ürettiği ürünlerin yarıdan fazlası, 4 farklı kıtada 40’tan fazla ülkeye ihraç ediliyor.

Haznedar Group’un altında Haznedar Refrakter, Durer Refrakter (Refrakter: Ateşe dayanıklı malzeme) ve Vardar Dolomit (Dolomit: İnşaat, cam, boya, seramik, demir-çelik gibi farklı sektörlerde kullanılan mineral) olmak üzere üç farklı şirket bulunuyor.

Şirket demir çelik, çimento, kireç, demir dışı metalurji, atık yıkama tesisleri, rafineri ve petrokimya tesisleri gibi sektörlere ürün sağlıyor. 

BAKANLIK YAPMIŞTI

Haznedar Refrakter'in sahibi ve eski Sanayi ve Ticaret bakanı Yalım Erez, DYP'den Sanayi ve Ticaret Bakanığı yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 1988'de hükümeti kurma görevini bağımsız milletvekili, Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez'e vermişti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde