Eski Regatta'yı Marina Park yapıyor

Eski Regatta'yı Marina Park yapıyor

Ataköy Marina'nın yanında bulunan eski Regatta barlarının bulunduğu mekanlar alışveriş merkezi oluyor

Eski Regatta'yı Marina Park yapıyor
16px
24px
05.08.2011 15:31
ABONE OLgoogle

DATİ (Denizciler Ataköy Turizm İşletmeleri) Yatırım Holding A.Ş.’nin, Starwood Group’un en gözde markası Sheraton’la yaptığı franchise anlaşmasının ardından 60 milyon dolarlık bir yatırımla yenilenen oteli Sheraton İstanbul Ataköy Hotel, ikinci yılında başarısı ve yönetim anlayışıyla dikkat çekiyor.

Sheraton İstanbul Ataköy Hotel Genel Müdürü Mehmet Çulha, otel olarak doluluk oranlarının yılın ilk yedi ayında yüzde 85 dolu olduğunu ve ağırlıklı olarak misafirlerinin Amerika, Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden oluştuğunu söyleyerek, “İki yıl önce yola çıkarken öncelikli amacımız misafirlerimize eşsiz bir konfor sunmak ve kendilerine her türlü hizmeti sağlamaktı. Bugün doluluk oranlarımıza baktığımızda bu amacımıza ulaştığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Bunu sağlarken en büyük farkımız şehir otelciğine bir farklılık getirerek İstanbul’un kalbinde resort konforu sunmamız. 40 bin metre karelik yeşil alan üzerinde yer alan otelimizde, misafirlerimize, doğa ile iç içe spor yapabilecekleri 1500 metre uzunluğunda yürüyüş ve koşu parkuru, 3 adet toprak tenis kortu ve 20 metre uzunluğunda kulaç havuzu imkanı sunuyoruz.  Ayrıca bünyemizde açık ve kapalı yetişkin yüzme havuzları ve özel çocuk havuzumuz bulunuyor” dedi.

Eski Regatta Marina Park oluyor

Misafirlerin tercihlerinde en önemli etkenlerden birinin de Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’in konumu olduğunun altını çizen Çulha şunları söyledi:

“Marmara Denizi’nin görkemli manzarasına sahip Sheraton İstanbul Ataköy Hotel, konumu dolayısıyla şehrin merkezine ulaşım kolaylığı sunuyor. Atatürk Havalimanı’na 8 km, İstanbul’un sanayi merkezine 9 km, tarihi yarımadaya ve çevre yollarına sadece 10 km mesafede yer alan otelimizden Anadolu Yakası’na ise deniz yoluyla sadece 25 dakika gibi kısa bir sürede ulaşılıyor. Yine sonsuz alışveriş seçenekleri sunan Galleria Alışveriş Merkezine de yürüme mesafesinde yer almamız misafirlerin tercihlerin önemli bir rol oynuyor. Dati Holding bünyesinde yeni hayata geçecek olan Marina Park’da bölgeye ayrı bir canlılık getirecek.”“

Ramazan’da Sultanlara layık iftar menüler hazırladık”

Sheraton İstanbul Ataköy Hotel Genel Müdürü Mehmet Çulha Ramazan nedeniyle restoranlarında çok özel iftar menüleri hazırladıklarını dile getirerek, “Ramazan ayında misafirlerimizi birbirinden özel mekanlarda eşsiz ve otantik lezzetlerle ağırlamaya başladık. Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’in ana restaurantı Cookbook ve CookBook Teras Restaurant ile çim bahçede bulunan açık hava restoranı Mey Türk’te Ramazan ayı boyunca Türk ve dünya mutfağının en özel tatlarını sunuyoruz” diye konuştu.  

Ramazan’a özel pastalarMehmet Çulha, “Ramazan’da menümüzdeki en büyük farklarından biri bu aya özel pastalarımız. Her biri otelimizin Executive Chef’i tarafından büyük özenle hazırlandı. Bu pastalarımız arasında hurmalı, fıstıklı güllaçlı, kaymaklı ekmek kadayıflı, tahinli profiterollü, cevizli ve balkabaklı, mesir macunlu, susamlı irmikli, ayvalı pastaların yanı sıra kızılcıklı cheesecake ve güllü mousse bulunuyor. Chef’imiz misafirlerimize bir de sürpriz yaparak bu yıl hurmalı dondurmayı da menümüze ekledi”dedi.

“Bayramda çok özel sürprizlerimiz var”

Bayramı İstanbul’da yaşamak isteyenler için çok cazip paketler hazırladıklarını dile getiren Sheraton İstanbul Ataköy Hotel Genel Müdürü Mehmet Çulha, “Bu yıl bayram tatili Ağustos ayının sonuna denk geldiği için misafirlerimize ayrıca bir yaz tatili fırsatı sunmak istiyoruz. İstanbul içinde, uzun yol sıkıntısı çekmeden ve yorulmadan tatil yapmak isteyenlere özel   konaklama paketleri hazırladık” diye konuştu.

3 günde 1000 şirket gezdi!

Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’in tüm departmanlarından oluşan 50 kişilik ekip Tuzla’dan Büyükçekmece’ye üç gün içinde 1000 şirketi ziyaret etti. Turizm sektöründe bir ilke imza atarak İstanbul’da sahaya inen ekip, olumlu geri dönüşleri şimdiden almaya başladı.  Mehmet Çulha, “İstanbul’da bizi tanıyan ve en az bir kere otelimizi ziyaret eden pek çok firma bulunuyor. Çoğu zaman kendilerine yolladığımız özel mailing’ler ile promosyon duyurularımızı yapıyoruz.  Ayrıca periodik olarak şirket ziyaretlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Son olarak iş dünyasından da büyük ilgi gördüklerini ifade eden Çulha, şöyle konuştu;

“Burada en büyük farkımız özel olarak tasarladığımız toplantı odaları. Otelimizde bulunan yaklaşık 5 metre yüksekliğinde, 4 duvarı boydan boya, yekpare, ses geçirmez cam toplantı odaları ile toplantılara farklılık kazandırıyoruz. Deniz manzaralı ve kolonsuz balo ve toplantı salonlarına sahip olan otelimizde, toplam 9 toplantı salonu ve 2 ayrı balo salonu ile aynı anda 2000 kişilik gruplara hizmet verme kapasitesi bulunuyor.  Ayrıca Club oda ve üst kategorilerde konaklayan misafirlerimize Sheraton Ataköy Hotel Club Lounge’da açık büfe kahvaltı, odalara günlük gazete servisi, ücretsiz internet, Happy Hours gibi ayrıcalıklar sunuyoruz.  Misafirlerimizin her zaman iletişimde kalabilmesi için de uluslararası Sheraton zincirlerine özel olarak tasarlanan ve otelimizin Lobby katında bulunan Link @Sheraton hizmetinden yararlanma fırsatı veriyoruz.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde