Eski MİT Müsteşarı Atasagun bana ajan gazetecilik teklif etti

Eski MİT Müsteşarı Atasagun bana ajan gazetecilik teklif etti

İsmet Berkan, eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'un kendisine ajan gazetecilik teklifinde bulunduğunu söyledi.

Eski MİT Müsteşarı Atasagun bana ajan gazetecilik teklif etti
16px
24px
24.06.2010 08:43
ABONE OLgoogle

Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan, eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'un kendisine ajan gazetecilik teklifinde bulunduğunu söyledi. 
 
Cihan Haber Dergisi'ne konuşan Berkan, medya içerisindeki ajan gazetecilerle ilgili olarak 'Size bu yönde bir teklif geldi mi?' sorusuna ilginç bir cevap verdi. Alaattin Çakıcı'nın Fransa'da yakalandığı günlerde üzerinden çıkan kırmızı pasaportun MİT'e tahsisli olduğunu öğrenen Radikal Gazetesi "Çakıcı'nın pasaportu MİT'ten" diye haber giriyor. O dönem gazetenin Ankara temsilcisi olan İsmet Berkan yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

"Haber çıkınca, bir hafta sonuydu. Bir telefon çaldı. Dediler ki 'MİT'ten bekleniyorsunuz'. Şenkal Atasagun müsteşar. Ağzından alevler çıkıyor. Ama nasıl bağırıyor. Dedim ki 'Ya niye bağırıyorsunuz, nedir yani?' Bir de böyle soruşturma dosyalarını yığmış masasına. 'Gel sana göstereyim.' dedi. 'Bakmam' dedim. Çakıcı hakkında kaç tane soruşturma açmış, Çakıcı ile ilişkisi olanlar hakkında ne kadar soruşturma açmış, bir sürü böyle dosya var. 'Gel bak!' dedi. 'Ya niye bakayım, bakmam. Beni sırlarına dahil edeceksin, ondan sonra da manevi baskı altında bırakacaksın. Bakmam.' Daha sonra iş şu noktaya geldi: Benden haber kaynağını istiyor. Bağırış çağırış. En sonunda şuraya geldik. Bir tehdit. Dendi ki: 'Sen bize yardımcı olursan biz de sana yardımcı oluruz. Biz sana özel haberler veririz, sen de bize zaman zaman böyle bilgi verirsin.' Bu ilişki bir kere böyle başladı mı bir daha onun ucunu getiremezsiniz. 'Sakın ha! Ne siz bana böyle bir şey teklif edin, ne de ben sizden böyle bir şey duymuş olayım. Hadi bana eyvallah!' dedim, çıktım gittim."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde