Eski Galatasaray yöneticisi Cem Kınay'ın paraları Belize'de mi?

Eski Galatasaray yöneticisi Cem Kınay'ın paraları Belize'de mi?

Interpol’un kırmızı bülten listesindeki Cem Kınay, rüşvet verdiği iddiasıyla başlatılan soruşturma öncesi varlıklarının bir kısmını Belize’ye aktarmak için MossFon’a başvurmuş.

Eski Galatasaray yöneticisi Cem Kınay'ın paraları Belize'de mi?
16px
24px
22.09.2016 13:50
ABONE OLgoogle
Dünya, bundan birkaç ay önce çok sayıda lideri koltuğundan eden Panama belgelerinin henüz etkisi geçmemişken güne yeni belgelerle uyandı.

İşadamlarından siyasi liderlere, dünyanın dört bir yanından yüzlerce kişinin off-shore hesaplarını ortaya döken dokümanların adı bu kez ‘Bahamalar belgeleri.’ Belgeler, 1990-2016 arasında Bahamalar’da kayıtlı 175 bin 888 şirketle bağlantılı politikacı ve iş insanlarının bilgilerini içeriyor.

Bunlar arasında 10 Türk şirketi de var. Bahamalar belgelerinde dikkat çeken Türklerden biri de turizm sektörünün önde gelen isimlerinden, Viyana merkezli Gulet Turistik ve Magic Life Oteller zincirinin kurucusu Cem Kınay.

Kınay’ın direktörü olarak göründüğü 139148 sicil numaralı Turks General Partners Limited şirketi 17 Haziran 2005’te kuruluyor. Şirketin kuruluşuna yine Lennox Paton Corporate Services Limited aracılık ediyor. Belgelerde Cem Kınay’ın adresi Viyana, Avusturya olarak görünürken, mesleği otel müteahhidi olarak kaydedilmiş. 2008 yılına kadar yıllık aidatı ödenmeyen şirket, kapatılma tehlikesiyle karşılaşınca Haziran 2008’de borcunu toplu olarak ödenip ve 29 Temmuz 2008’de şirketin belgeleri yeniden düzenleniyor ve faaliyet belgesi alınıyor.

Sermayesi 50 bin dolar olan şirket 1 Ocak 2011’de kapatılıyor. Cem Kınay ise sorularımıza verdiği yanıtlarda Bahamalar’da hâlâ aktif bir şirketinin olduğunu ifade etti. Kınay, “Turks General Partners, Avusturya kanunlarına göre kurulmuş olan, Viyana merkezli vakfıma ait şirketlerden biridir” dedi.

Kınay, “2005’te Karayipler’de başladığımız otel ve konut projelerimiz için kurduğumuz şirketler; Turks and Caicos Adaları, Bahama Adaları, Dominik Cumhuriyeti Adası, Costa Rica ve Meksika’da öncelikle yatırım için arsalar aranması ve ardından da otel ve konut projelerinin geliştirilmesi hedefiyle kuruldu. Turks and Caicos Adaları’nda, Dellis Cay Mandarin Oriental hotel ve konut projesinin geliştirilmesi hayata geçen ilk işidir” diye konuştu.
Pelin Ünker/Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde