Eski Başbakan: Vicdanım için Esed'i terkettim

Eski Başbakan: Vicdanım için Esed'i terkettim

Esed yönetiminden kopmalar sürerken, Suriye'nin eski Başbakanı Riyad Hicab, kameraların karşına geçti.

Eski Başbakan: Vicdanım için Esed'i terkettim
16px
24px
14.08.2012 15:18
ABONE OLgoogle

Suriye rejiminden ayrılarak Ürdün'e geçen eski Suriye Başbakanı Hicab, Ürdün'ün başkenti Amman'da yaptığı açıklamada,Suriye rejiminden kendi isteği ile ayrıldığını belirterek, "Görevimden azledilmedim, kendi isteğimle, vatanımın iyiliği ve vicdanım için rejimi terk ettim. Ülkenin tüm şehirlerinde ölümün kol gezdiğini, Halep'in, Humus'un, Hama'nın uçaklara bombalandığını gördük. Bunu yapan rejime daha fazla tahammül edemedim" dedi.

"Ne şimdi ne de ileride devletin hiçbir makamında görev almak istemiyorum" diye konuşan Hicab, Suriye devriminin bir neferi olacağını ifade etti.
 
ÖSO'ya teşekkür

Riyad Hicab, Ürdün'e geçmesinde kendisine yardımcı olan Özgür Suriye Ordusu'na teşekkür ederek, "Sizler söz verdiğiniz gibi Suriye halkı için mücadele ediyorsunuz. Bu toprakların hayırlı evlatları, sizlerin asıl silahı imandır. Sizler halkı korumak için, vatanın istikrarı ve özgürlüğü için savaşıyorsunuz. Saflarınızı birleştirin, düşmana karşı birlik olun" şeklinde konuştu.
 
Hicab'dan çağrı

"Ordudaki ve devletteki şerefli insanları rejimden ayrılmaya davet ediyorum" diyen Hicab, "Suriye rejimi, maddi, manevi ve askeri olarak çökmüştür. Ülkenin sadece yüzde 30'luk bir bölümü rejimin elinde" ifadelerini kullandı.
 
Esed yönetiminden yeni kopmalar

Üst düzey yetkililerin ardından 1 gazeteci, 3 yarbay ve 1 maliye müfettişinin daha muhaliflere katıldıkları açıklandı.

Suriye TV Kanalı ve Tişrin Gazetesi yazarlarından Salih Ömer bir sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı mesajında katliamlara karşı çıktını açıklayarak, rejimden ayrıldığını ilan etti.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Şam Kartalları Basın Merkezi, Yarbay Hasan Bedevi ve eşi maliye müfettişi Leyla Kıredi'nin muhaliflerin safına geçtiğini duyurdu.

ÖSO ayrıca, Yarbay Velid Hasan ve Kurmay Yarbay Halid Hasan'ın da Özgür Suriye Ordusu'nun saflarına katıldığını belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde