Eski Bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD'de dava açıldı

Eski Bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD'de dava açıldı

Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan hakkında New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından dava açıldı

Eski Bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD'de dava açıldı
16px
24px
07.09.2017 04:46
ABONE OLgoogle

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, Türkiye’nin eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan ile Abdullah Happani hakkında, ABD’nin İran’a karşı uyguladığı ambargoyu delme suçlamasıyla dava açtı.

Aynı suçlamayla yaklaşık bir buçuk yıldır New York’ta yargılanan Reza Zarrab davasının dosyasına konan iddianameye Abdullah Happani’nin adı da kondu.

Çağlayan o saat için ne kadar ceza ödedi?

Bu şekilde Zarrab davasında yargılanan sanık sayısı dokuza çıktı.

İddianamede eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve öteki sanıkların uluslararası para işlemleri hakkında "yalan bildirimde bulundukları" öne sürüldü.

İddianamede ABDnin İrana karşı uyguladığı "ambargoyu delmek için kurulan şebekenin elemanı" olarak gösterilen Çağlayan’a, "İran ambargosunu delmek için ABD yönetimi yetkililerine yalan söyleme, milyonlarca dolarlık yasadışı işlemlerle bağlantılı fonları aklama; bu işlemlerin asıl niteliğini gizleyerek çeşitli finansal kurumları aldatma" suçlamaları yöneltildi.

CHP'li Sağlar, Başbakan Yıldırım'a sordu: Zafer Çağlayan, Sarraf'tan 32 milyon Euro rüşvet aldı mı?

 Ayrıca, o dönem Ekonomi Bakanı olarak görev yapan Çağlayanın, "ambargoyu delme planının gelirlerinden nakit ve mücevher olarak on milyonlarca dolarlık rüşvet aldığı, öteki sanıkların bu planı uygulamak için attığı adımları onayladığı ve bilinçli olarak planı koruduğu" savunuldu.

Reza Zarrab'dan Zafer Çağlayan’a ‘asma kat’ ricası

Davaya bakmak için Reza Zarrab ve Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla davasına da bakan Yargıç Richard Berman atandı.

Zarrab davasındaki ek iddianamede aralarında Çağlayan’ın da bulunduğu isimlerin, İran’a uygulanan ambargoyu delmekten 5 yıl, karapara aklamaktan 20 yıl, bankacılık sistemini zarara uğratmaktan 30 yıl olmak üzere toplam 55 yıl hapis cezasıyla yargılanacakları belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde