Eşi doğum yaptı, Kızıl Ordu Korosu'nun baş solisti ölümden kurtuldu

Eşi doğum yaptı, Kızıl Ordu Korosu'nun baş solisti ölümden kurtuldu

Rusya’dan Suriye’ye giden, içinde 64’ü Kızıl Ordu Korosu üyesi 92 kişiyi taşıyan askeri uçak Karadeniz’e düştü. Koro’nun baş sanatçısı Vadim Ananyev ise eşi doğum yaptığı için seyahate katılmamıştı.

Eşi doğum yaptı, Kızıl Ordu Korosu'nun baş solisti ölümden kurtuldu
16px
24px
26.12.2016 08:43
ABONE OLgoogle

Rusya, geçen pazartesi akşamı Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un suikasta kurban gitmesinin ardından dün ikinci şoku yaşadı. Aleksandrov Rus Kızıl Ordu Korosu’nun 64 üyesini taşıyan Tupolev Tu-154 modeli askeri yolcu uçağı Rusya’nın güneyindeki Soçi kentindeki ‘Adler’ havalimanından dün yerel saatle 05.25’te havalandıktan iki dakika sonra radardan kayboldu ve Karadeniz üzerinde düştü. Uçakta sekizi mürettebat 92 kişi bulunuyordu. Rusya’nın başkenti Moskova’dan havalanan Tu-154 tipi uçağın Soçi’de yakıt ikmali yaptıktan sonra Suriye’ye gitmesi planlanıyordu. Uçak, Suriye’nin Lazkiye vilayetindeki Rus askerlerinin konuşlandığı Himeymim Üssü’nde yeni yıl konseri vermek için giden koro üyelerini taşıyordu.

KURTULAN YOK

Bakanlığın internet sitesinde yayımlanan listeye göre, uçakta 92 kişi bulunuyordu. Listede sekiz mürettebat dışında Aleksandrov Kızıl Ordu Korosu’ndan 64 sanatçı, 9 gazeteci, 8 asker, bir sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile iki bakanlık yetkilisinin ismi yer aldı.

64 kişilik Kızıl Ordu Korosu'nun hepsi düşen uçakta öldü

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, sağ kurtulan olmadığını duyurdu. Bakanlık, hayatını kaybedenler arasında Rusya’da insani yardım faaliyetlerinden ötürü büyük saygı gören ve ülkede ‘Doktor Liza’ olarak tanınan Elizabeth Glinka’nın da bulunduğunu açıkladı. Glinka, ‘Adil Yardım’ adlı bir vakıf kurmuştu. Vakıftan yapılan açıklamada Glinka’nın Suriye’ye götürülen tıbbi yardıma eşlik ettiği bilgisi paylaşıldı.

KORODAN GERİYE BAŞSOLİST KALDI

Rusya Savunma Bakanlığı, uçakta bulunanların bir listesini yayınladı. Buna göre; sekiz mürettebatla havalanan uçakta, dokuz gazeteci, sekiz askeri personel, iki sivil yetkili, bir uluslararası yardım organizasyonu çalışanı ve Kızıl Ordu Korosu’ndan 64 kişi bulunuyordu.

Koro Şefi Valery Halilov’un da uçakta olduğu öğrenildi. Koro’nun üçü dışında tüm şarkıcılarının Karadeniz’e düşen uçakta olduğu belirtildi. Solist Vadim Ananyev, Tass haber ajansına yaptığı açıklamada, üçüncü çocuğunun doğumu nedeniyle Suriye’ye giden uçakta yer almadığını söyledi.

Sanatçı, "Çoğu babalayka ve bayan gibi Rus gelenek şarkılarını çalan ve söyleyen arkadaşlarımızdan oluşan bir grup müzisyen Suriye'ye gidiyordu. Ben de gidecektim. Ama kısa süre önce oğlum oldu. Ailemizim üçüncü çocğu dünyaya geldi. Bu yüzden ben Moskova'da kaldım. Çok büyük şoktayım. Hala inanmak istemiyorum. Arkadaşlarımı kaybettim. Ben de o uçakta olabilirdim..." dedi.

EN KÜÇÜK BALERİNDE ÖLDÜ


Kızıl Ordu Korosu'nun dansçılarından Lilia Pyryeva'nın (19) da uçakta olduğu belirtiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde