Eşçinseller Karayalçın'a, hayat kadınları Gökçek'e

Eşçinseller Karayalçın'a, hayat kadınları Gökçek'e

İlginç anketten çıkan sonuç, "Ankara'da hayat kadınları Melih Gökçek'e, eşcinseller Murat Karayalçın'a oy verecek"

Eşçinseller Karayalçın'a, hayat kadınları Gökçek'e
16px
24px
10.01.2009 20:58
ABONE OLgoogle

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilginç bir ankete konu oldu. Eşcinsel ve hayat kadınlarına seçimde destekleyecekleri aday soruldu. Hayat kadınları 'kömür yardımı' nedeniyle Gökçek'i, eşcinseller 'şeriat korkusundan' Karayalçın'ı seçti.

Akşam gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, bu seçimdeki en önemli neden, 'şeriatın bir gün geleceği korkusu' oldu. Eşcinseller, Gökçek'in 'bale ve heykel düşmanı' olduğunu, 'Oluşturduğu A takımları ile eşcinselleri dövdüğü' iddialarında da bulundu.

Analizde, mevcut Başkan Gökçek'in 'halktan toplanan vergilerle kömür ve hediyeler dağıttığı' eleştirisine de yer verildi. Eşcinsellerin, Gökçek yerine Karayalçın'ı tercih nedenleri arasında, Kuğulu Park alt geçidine yönelik tepkiler de etkili oldu. Dernek, 22 Temmuz Seçimleri öncesinde de benzer anket düzenlemiş, yine hayat kadınlarıı AKP'yi, eşcinseller de CHP'yi tercih etmişlerdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde