Esat Sivri'ye vefa gecesi

Esat Sivri'ye vefa gecesi

Funika Holding patronu Denizlili Nuri Sözkesen'in intiharıyla sarsılan tekstilciler, DEBA'nın kapısına kilit vuran duayen sanayici Esat Sivri'nin de aynı akibete uğramaması için harekete geçtiler ve 24 Mart'ta bir vefa gecesi yapıyorlar

Esat Sivri'ye vefa gecesi
16px
24px
21.03.2010 09:12
ABONE OLgoogle

'Düşenin dostu olmaz' denir, ancak Denizli Basma ve Boya Sanayi'nin (DEBA) kapısına kilit vuran duayen sanayici Esat Sivri'nin dostları hâlâ var, hem de sektör olarak... 1973 yılında temeli atılan ve Denizli'nin ilk entegre tesislerinden birisi olarak gösterilen DEBA'da üretimi kriz nedeniyle geçen yıl durduran Esat Sivri'ye sektör ve hemşehrileri sahip çıkıyor. Başta Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu olmak üzere tekstilin öncü simaları, 24 Mart'ta Esat Sivri için düzenlenen özel gecede biraraya gelecek.

FUNİKA'DAKİ İNTİHAR DERSİ

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) tarafından Denizli'deki Anemon Otel'de gençekleştirilecek 'Esat Sivri'ye vefa gecesi'ne Denizli vali ve belediye başkanıyla birlikte kentin işdünyası temsilcileri ve meslekdaşlarının da katılması bekleniyor. Funika Holding patronu Nuri Sözkesen'in intiharından sektör olarak dersler çıkarıldığını belirten TETSİAD Genel Koordinatörü Haşim Büyükbalcı, aynı feci durumun yaşanmaması için gereken her türlü şeyi yapmaya çalıştıklarını söyledi. Büyükbalcı, varlıkta ve darlıkta birlikte olmayı gerektiren Sultanhamam esnaf geleneğini yaşatmaya çalıştıklarını vurguladı.

İSTİFASI KABUL EDİLMEDİ

"Geçmişine sahip çıkmayan geleceğini kuramaz" diyen Haşim Büyükbalcı, vefa gecesi düzenleme gerekçelerini şöyle açıkladı: "2009 kasım ayında Esat abi bizi arayarak dernekten istifa etmek estediğini, gerekçe olarak da 250 TL olan derneğin yıllık aidatını ödeyememe durumunu gösterdi. Telefondaki sesinden moralinin çok bozuk olduğu anlaşılıyordu.

Funika faciası da hafızalarda olduğu için ben hemen konuyu dernek gündemine taşıdım ve böyle bir organizasyon kararı çıktı." Esat Sivri'nin istifasını kabul etmediklerini ve kendisi fahri üye olarak kaydettiklerini anlatan Büyükbalcı, 24 Mart'ta kendisine fahri üyelik plaketi takdim edeceklerini söyledi.

DUAYEN İTİBARINI KORUDU

Denizli'nin Kayhan Mahallesi'nde 36 bin metrekaresi kapalı 102 bin metrekare alanda tekstil dokuma, boyama, basma, pantolon, nevresim, çarşaf üretimi yapan DEBA, 22 ülkeye ihracat yapıyor, Hugo Boss, Dockers, Levi's gibi ünlü markalara üretim yapıyor ve kendi yarattığı Uniqart, The Pantalone, Laodikya ve Colossae markalarını ihraç ediyordu.

2001 krizinden etkilenen şirket, kredi kullandığı İş Bankası ile kredi yapılandırma anlaşmaları yaptı. İlk krizi az hasarla atlatan DEBA, geçen yıl yaşanan ekonomik krizle birlikte büyük bir sıkıntıya girdi. Önce İş Bankası ile birkaç kez kredi yapılandırma anlaşmaları yapıldı. Bankalarla yapılan geri ödeme planlarından da sonuç alamayan şirket, borçları karşılığında fabrikanın bulunduğu 102 bin metrekare arsanın tapusunu bankaya verdi. Esat Sivri parasını kaybetti, ancak itibarını korudu.

Ahmet Zorlu katılacak

24 Mart'ta Denizli'deki Anemon otelde gerçekleştirilecek 'Esat Sivri'ye vefa' gecesine katılacak olan Ahmet Nazif Zorlu'nun da bir konuşma yapması bekleniyor. Esat Sevri hakkında hazırlanan bir sunumun ardından dostları anılarını anlatacak. Gecenin sonunda ise kendisine vefa plaketi takdim edilecek.

Şükrullah Dolu/Yeni Şafak

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde