Eş Şebab, Kenya'da bir otele saldırı düzenledi: 1 ölü, 8 yaralı

Eş Şebab, Kenya'da bir otele saldırı düzenledi: 1 ölü, 8 yaralı

Kenya'nın başkenti Nairobi'de, içinde lüks otel ve iş yerlerinin de olduğu merkezi bölgeye saldırı düzenlendi.

Eş Şebab, Kenya'da bir otele saldırı düzenledi: 1 ölü, 8 yaralı
16px
24px
15.01.2019 14:43
ABONE OLgoogle

Kenya'nın başkenti Nairobi'de, içinde lüks otel ve iş yerlerinin de olduğu merkezi bölgeye saldırı düzenlendi. Reuters'ın aktardığına göre, saldırıyı radikal İslamcı Eş Şebab örgütü üstlendi.

Ulusal medyada yer alan haberlere göre, başkentin Westland bölgesinde 'DusitD2' adlı otelde patlama meydana geldi, ardından silahlı çatışma çıktı.

Bölgeye sevk edilen asker ve polis tarafından otelin tahliye işleminin devam ettiği belirtiliyor

'OLAYIN TERÖR SALDIRISI OLDUĞUNDAN ŞÜPHELENİYORUZ'

Polis müdürü Joseph Bionnet yaptığı açıklamada, terör saldırısından şüphelendiklerini belirtti.

Bionnet, "Kimliği belirsiz bir grup silahlı saldırgan Dusit kompleksine saldırı gerçekleştirdi. Olayın terör saldırısı olabileceğinden şüpheleniyoruz" dedi.

Otel kompleksinin içerisinde halen silahlı saldırganların olabileceğini belirten Bionnet, polisin operasyona devam ettiği bilgisini paylaştı.  

SALDIRI SÜRÜYOR

Polis müdürü Boinnet, saldırının, otelin etrafındaki arabaların arasında bir patlama ile başladığını ve daha sonra binaya giren intihar bombacısının eylemleriyle devam ettiğini belirtti.

Polisin, saldırganların hedef aldığı ‘Dusit D2' adlı otel kompleksi içerisindeki otel binasının 7 katından 6'sini kontrol altına aldığı bilgisi paylaşıldı.

'BİNADAN 4 CESET ÇIKARILDI' İDDİASI

Olay yerindeki bir Reuters muhabiri, polis müdürünün ayrı bir yerde konuştuğu sırada yoğun silah sesi duyulduğunu aktardı. Ayrıca, Reuters'ın görgü tanıklarına dayandırdığı bilgiye göre, olay sırasında bölgede bulunan tanıklarından bazılarının saldırının gerçekleştiği otel binasından 4 adet ceset çıkarıldığını gördükleri iddia edildi.

Saldırı sırasında, 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 8 kişinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Ölü ve yaralı sayısına dair çeşitli kaynaklardan değişik rakamlar gelmeye devam ediyor. The Star'da yer alan bir habere göre ise saldırı sırasında hayatını kaybedenlerin sayısının 3'e yükselmiş durumda.

?SALDIRIYI EŞ ŞEBAB ÜSTLENDİ

El Kaide'ye bağlı radikal İslamcı Eş Şebab örgütü sözcüsü Reuters'a yaptığı açıklamada, Kenya'nın başkenti Nairobi'deki saldırıdan sorumlu olduklarını iddia ettiği aktarıldı.

Eş Şebab örgütünün askeri operasyon sözcüsü Abdias Abu Musab yaptığı açıklamada, "Nairobi'deki saldırının arkasında biz varız. Saldırılarımız devam ediyor. Daha sonra detayları vereceğiz" ifadelerine yer verildi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları saldırının yaşandığı bölgeden fotoğraflar ve videolar paylaştı. Olay yerinden çekilen bir görüntüde, birkaç aracın yandığı ve otelin bulunduğu alandan gelen silah sesleri duyulabiliyor.

Somali'de etkili olan terör örgütü Eş Şebab, 2013 yılında Westgate alışveriş merkezine saldırmış, dört gün süren katliamda 72 insan hayatını kaybetmişti. 2015'te ise bu kez Somali sınırındaki Garissa Üniversitesi hedef alındı ve teröristler 148 insanı öldürdü.

Ülkedeki en kanlı saldırının tarihi ise, 1998. El Kaide terör örgütünün Nairobi'deki ABD Büyükelçiliği'ne bomba yüklü araçla düzenlediği saldırı 224 kişinin ölümüne yol açtı, şehri cehenneme çeviren patlamada binlerce insan da yaralanmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde