Es Medya'nın yeni patronu Hasan Yeşildağ kimdir?

Es Medya'nın yeni patronu Hasan Yeşildağ kimdir?

Star Gazetesi, Akşam ve Güneş gazetelerinin yeni sahibi Hasan Yeşildağ mı oldu? Medya gündemi bu haberlerle çalkalanırken herkes kimdir bu Hasan Yeşildağ diye soruyor. Gerçekten de kimdir bu Hasan Yeşildağ, ne iş yapıyor?

Es Medya'nın yeni patronu Hasan Yeşildağ kimdir?
16px
24px
18.08.2017 05:40
ABONE OLgoogle

Ethem Sancak, Es Medya'yı Ulus Park'ın sahibi Hasan Yeşildağ'a sattı. Artık Akşam, Star ve Güneş gazetelerinin yeni sahibi Hasan Yeşildağ oldu. Peki kimdir bu Hasan Yeşildağ?

Es Medya patronu Ethem Sancak, AKP MKYK’sine girdikten sonra medyadan çekilme kararı aldı. Sancak’ın bu kararının ardından fiili adım atıldı ve Akşam, 360, Star, Kanal 24’ün de aralarında bulunduğu medya grubu devredildi. Havuz medyasının yeni patronu Hasan Yeşildağ oldu.

Ethem Sancak gazeteleri öyle bir isme devretti ki...

Hasan Yeşildağ, ilginç geçmişiyle dikkat çekiyor.

ERDOĞAN İÇİN HAPSE GİRDİ

Aslen Rizeli olan Hasan Yeşildağ, 1998 yılında Recep Tayyip Erdoğan Pınarhisar Cezaevi’ne girdiğinde sahte çek suçundan içeri girdi. Bu süreçte Erdoğan’a cezaevindeyken korumalık yaptı. Yeşildağ, iş hayatının miladı olarak Erdoğan için cezaevine girdiği günü gösteriyor.

KARDEŞİ, ENGİN CİVAN’IN KARDEŞİYLE EVLENDİ

1994’te Civangate skandalı olarak bilinen olayın baş aktörü ise dönemin Emlakbank Genel Müdürü Engin Civan… İddiaya göre 5 milyon dolarlık rüşvetini geri alamayan ESKA İnşaat Şirketi'nin patronu Selim Edes, mafyadan yardım istemiş ve Civan'ı vurdurtmuştu. Hasan Yeşildağ’ın kardeşi Zeki Yeşildağ, bu olaydan 12 yıl sonra adı rüşvetle anılan Engin Civan’ın kız kardeşiyle evlendi.

Ethem Sancak sonunda bırakıyor

ABDİ İPEKÇİ SUİKASTI

Abdi İpekçi suikastının aktörlerinden Mehmet Ali Ağca salıverilip tekrar yakalandığında kardeşi Adnan Ağca çarpıcı iddialar dile getirmişti. Sabah yazarı Mahmut Övür, Ethem Sancak'ın Es Medya'yı sattığı Hasan Yeşildağ ile ilgili 11 yıl önce yazdığı yazıda Ağca’nın kardeşi Adnan Ağca’nın “Başbakan'ın gizli kasası Hasan Yeşildağ. Her gün gizli gizli görüşme yapıyorlar. Mehmet Ali Ağca'nın suç ortağı Hasan Yeşildağ, Kartal'da beraberlerdi” ifadesine dikkat çekmişti.

UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI…

Tuncay Özkan, Milliyet gazetesindeki köşesinde Hasan Yeşildağ-Tayyip Erdoğan ilişkisini şöyle anlatmıştı:

Hasan Yeşildağ, Abdullah Çatlı grubunun adamıydı. Sonra bu bağ bitti. Çünkü işe uyuşturucu karıştı.

Hasan Yeşildağ, Türkiye'de Abdi İpekçi dahil cinayetlere karışmış, tutuklanmış, polise konuşmuş ve bazı arkadaşlarını ele vermişti. Kaçaktı İsviçre'de... İsviçre'de uyuşturucu ve örtülü faaliyetlerinden dolayı cezaevinde yattı. Avrupa'da uyuşturucu işini iyi bilenlerden... İsviçre savcılarının ve gizli servisinin bunlarla ilgili bilmediği hiçbir şey yok. Kullanılmışlıkları da çok...

Ama nedense onunla birlikte cezaevinde olanlar bir daha İsviçre'ye giremezken, Yeşildağ İsviçre'yi ikinci vatanı yaptı. Halen kardeşlerinden Ali, çeteci Ali Fevzi Bir'i fidye için kaçırmaktan aranıyor. Cin gibi iki kardeş Hasan ve Zeki Yeşildağ birlikte hem siyaset, hem ticaret yaşamında para ve yer kazanıyor.

Hasan Yeşildağ, dans virtüözlüğü gibi batı toplumunun modernliklerine de olağanüstü uyum sağladığı için hem liberallerin yanında, hem siyasal İslam içinde hiç sıkıntı çekmiyor. Bu ailenin etkinliğinde İsviçre çok önemli bir yer tutuyor. Tayyip Erdoğan ‘Yeşildağ benden üç gün önce cezaevine girmiş arkadaş’ diyor ya, zamanlama olarak doğru içerik olarak yanlış.

Erdoğan'ın cezaevi fedaisi nasıl oldu

Tayyip, dört aylık tatilini pardon cezasını tamamlamak için Pınarhisar Cezaevini seçmeden önce, Hasan Yeşildağ basit bir çek suçu için aldığı beş buçuk aylık cezayı Pınarhisar Cezaevinde geçirmek maskesiyle buraya yerleşiyordu. Önce Pınarhisar'dan sekiz tane ev kiralanıyor, buralara güvenilir isimler yerleştiriliyordu. İlçe girişindeki benzinlik kameralarla donatılıyor, böylece ilçeye giriş ve çıkış kontrol altına alınıyordu.

Erdoğan'In görüşme trafiğini de yönetiyordu

Cezaevindeki mahkûmların birçoğu başka cezaevlerine naklediliyor, cezaevi baştan aşağı yeniden tefriş ediliyordu. Yerlere halılar seriliyor, pencerelere perdeler asılıyor, Tayyip kendini evinde sansın, alıştığı nimetlerinden eksik kalmasın diye her türlü konfor sağlanıyordu. Her yana, her köşeye kameralar yerleştiriliyor, silahlı adamlar dört tarafa konuşlandırılarak çok sıkı bir koruma yapılıyordu. Cep telefonu masasından eksik olmayan Tayyip'in görüşme trafiğini de Hasan Yeşildağ organize ediyordu.

Hasan Yeşilsdağ AKP'li bakan ve milletvekillerinin sofrasında

Kasım 2008'de Rizeliler günü nedeni ile yapılan kutlamalara Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, AKP İl Başkanı Yılmaz Katmer, Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, THY Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Topçu ve Hasan Yeşildağ katılıyordu.

12 Eylül öncesi Ümraniye bombacısı

Eski ülkücü Hasan Yeşildağ 12 Eylül öncesi Ümraniye Bombacısı olarak biliniyordu.

SORU ÖNERGESİNE KONU OLMUŞTU

2006 yılında CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Mehmet Ali Ağca, Hasan Yeşil-dağ ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında varolduğu öne sürülen ilişkileri TBMM gündemine taşıdı. Bu ilişkilerin ortaya çıkarılmasını isteyen Sevigen TBMM Başkanlığına Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Sevigen, önergesinde Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

» Mehmet Ali Ağca'nın tekrar cezaevine girdiği gün bir gazetecinin sorusu üzerine Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca cezaevi önünde çok düşündürücü açıklamalar yaptı ve araştırılması gereken bir ismi ortaya attı. Kardeş Ağca'nın bahsettiği Hasan Yeşildağ kimdir?

» Hasan yeşildağ ile Tayyip Erdoğan'ın cezaevinde aynı koğuşta kaldığı ve orada çok yakınlaştıkları doğru mu?

» Hasan Yeşildağ'ın Tayyip Erdoğan ile yakınlığını kullanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden birçok iş aldığı, ya da işlere aracılık ettiği iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur?

» Mehmet Ali Ağca'nın suç ortağı olduğu belirtilen Hasan Yeşildağ'ın Tayyip Erdoğan'ın gizli kasası olduğu öne sürülmektedir. Bu iddia doğru mudur?

» Yeşildağ'ın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile çok yakın ilişkide bulunduğu ve Raylı Sistem ihalesinde aktif rol oynadığı ileri sürülmektedir. Bu iddianın gerçeklik payı nedir?

» Devletin resmi kayıtlarına, bilgi ve belgelerine göre Hasan Yeşildağ'ın Ağca çevresi ile nasıl bir ilişkisi vardı?

» Hasan Yeşildağ'ın hem Tayyip Erdoğan cephesi ile hem de Ağca cephesi ile olan ilişkelirinden, yakınlığından dolayı, herhangi bir şekilde ve herhangi bir yerde Tayyip Erdoğan, Mehmet Ali Ağca ile tanışmış mıdır?

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde