Ersun Yanal'ın her sözü hayal oldu

Ersun Yanal'ın her sözü hayal oldu

F.Bahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, görevinde bir yılı doldurdu, ortada bir başarı yok.

Ersun Yanal'ın her sözü hayal oldu
16px
24px
17.12.2019 05:35
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe, sezona “Şampiyonluğun en büyük adayıyım” mesajını vererek girmişti, ancak haftalar geçtikçe Sarı-Lacivertlilerin formu hızla düşmeye başladı. Ersun Yanal’ın demeçleri ne kadar iddialıysa alınan sonuçlar o kadar kötü oldu.

Yanal’ın sık sık vurguladığı, “İlkyarıyı lider bitireceğiz” sözü de rafta kaldı. Bu işin, bu teknik adamla olmayacağını defalarca dile getirmiştim. Görünen köy kılavuz istemez. Başkan Ali Koç da Ersun Yanal’ı getirdiğine bin pişman. Sivasspor maçı sonrasındaki sözleri tartışma konusu. Her gün idmanda futbolcu sakatlanyor, bu nasıl iş böyle? Sanırım bunun nedeni teknik heyetin takıma sağlıklı çalışmalar yaptırmaması. Sarı-Lacivertlilerde yıllardır “Josef-Mehmet Topal birlikte oynar mı?” tartışması yapıldı.

Her iki oyuncu da sonunda takımdan ayrıldı. Kulübede, “Fenerbahçe savunma yapmaz, yaptırır” diyen Ersun Yanal olunca beklenti de büyüktü. Ancak Yanal, kadro tercihleriyle sürekli şaşırttı. Öyle ki Sarı-Lacivertliler sahaya Gustavo-Emre-Ozan-Tolga’nın (Hepsi orta saha) aynı anda 11’de olduğu kadroyla bile çıktı. Ferdi, Deniz düşünülmedi. Son sıradaki Kayserispor, bu sezonki ilk 3 puanını Fenerbahçe’den aldı.

Yeni Malatya ve Göztepe beraberlikleri sonrası mutlaka kazanılması gereken Sivas deplasmanında da Sarı-Lacivertliler tel tel döküldü. Sonuç, 3-1’lik mağlubiyet oldu. 8 dış saha maçında “-3” averajı olan takımın aldığı puan 9. Ersun Yanal’la ilgili yazılacak çok şeyler var, yazmaya kalkışsam kitap olur. Aşırı formsuzluğu dikkat çekiyor.

Beşiktaş derbisi önemli. Fenerbahçe kazanırsa yaralar sarılır mı orasını bilemem. Tek bildiğim Ersun Yanal’ın Ali Koç’un gözünden tamamıyla düşmesi. Ben diyorum ki Ersun Hoca bu sezon Fenerbahçe’yi şampiyon yapsa dahi gönderilir. Ersun Yanal, geçen sene 14 Aralık tarihinde göreve gelmişti. İkinci kez Fenerbahçe’ye gelen Ersun Yanal, 34 haftalık süreçte 57 puan topladı ve Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ile Başakşehir’in gerisinde kaldı. 

Hilmi Türkay/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde