Erol Bilecik'in düşük değerden hisse satışına borsadan tepki

Erol Bilecik'in düşük değerden hisse satışına borsadan tepki

Erdol Bilecek, İndeks Bilgisayar'da 4.55 olan hisse değerini yabancılara 4.35'den satınca borsa yatırımcısı tepki gösterdi.

Erol Bilecik'in düşük değerden hisse satışına borsadan tepki
16px
24px
21.03.2013 14:31
ABONE OLgoogle

İndeks Bilgisayar şirket sermayesindeki yüzde 20'ye denk gelen 11.2 milyon adet payı, hisse başına 4.35 TL'den MCI Management'a satmak için anlaştı.

İndeks Bilgisayar ortağı Erol Bilecik, 11.2 milyon adet halka açık olmayan hisse senedini 4.35 TL birim fiyatla Orta ve Doğu Avrupa'da özellikle bilişim firmalarıyla uzun vadeli ortaklıklar yapan MCI Management'a satmak üzere anlaştı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan yazılı açıklamaya göre, MCI Management S.A.'nın ortak olduğu şirketlerle, İndeks Bilgisayar'ın global pazarlarda bilişim teknolojilerinden, lojistik sektörüne kadar IT alanında işbirliği yapması planlanıyor.

Erol Bilecik’ten İMKB ’ye yapılan ve KAP’ta yer alan açıklamaya göre, Orta ve Doğu Avrupa’da özellikle bilişim alanındaki firmalara uzun vadeli ortaklık yapan MCI Management, Varşova Borsası'nda işlem görmesinin yanı sıra, Polonya’nın en büyük IT distribütörü ABC Data’nın da yüzde 60 ortağı. MCI Management’ın ortak olduğu şirketlerle, İndeks Bilgisayar’ın global pazarlarda bilişim teknolojilerinden lojistik sektörüne kadar IT alanında işbirliği yapması planlanıyor.

YÜZDE 20'SİNİ DÜŞÜK DEĞERDEN SATTI BORSADA DEĞER KAYBETTİ

Mevcut fiyatlarla satışın bedeli 48.7 milyon lira olurken, Indeks Bilgisayar'ın toplamda 56 milyon adet payı bulunuyor. Anlaşma ile birlikte Yüzde 41.4'ü borsada işlem gören şirketin yaklaşık yüzde 20'lik kısmı MCI'ya geçmiş olacak ve Bilecik'in temsil ettiği hisse oranı yaklaşık yüzde 39 olacak.

Erol Bilecik tarafından yapılan açıklamada, "Sahibi bulunduğum Indeks A.Ş paylarımdan halka kapalı olan 11 milyon 200 bin payın satışı yapılacaktır. Bir payın satış fiyatı 4.35 TL olarak belirlenmiştir. Kesin satış Rekabet Kurulu'ndan alınacak izinler sonrası gerçekleştirilecektir."

Dünkü işlemler sonrasında günü 4.55 TL seviyesinden kapatan Indeks Bilgisayar hisseleri, haber sonrasında gelen tepki satışları sonrası yüzde 2.42 değer kaybederek 4.44 seviyesine düştü..

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde