Eroğlu Grubu'nun Skyland Projesiyle ilgili şok iddia

Eroğlu Grubu'nun Skyland Projesiyle ilgili şok iddia

İstanbul’un en değerli bölgelerinden birinde yapılan bu proje için, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde, E6 otoyolundan kot alınarak 18 emsal verildi.

Eroğlu Grubu'nun Skyland Projesiyle ilgili şok iddia
16px
24px
11.06.2014 11:50
ABONE OLgoogle
Murat Kelkitlioğlu'nun yazısından alıntı

SKYLAND’A 18 EMSAL 

İstanbul Seyrantepe’de yükselen bir gökdelen var! Eroğlu Grubu’nun yaptığı Skyland projesinden bahsediyorum. İstanbul’un en değerli bölgelerinden birinde yapılan bu proje için, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde, E6 otoyolundan kot alınarak 18 emsal verildi.

Bu emsali veren ise Mustafa Sarıgül yönetimindeki Şişli Belediyesi. 
Emsal işi bir şekilde tamam! 

1 MİLYAR LİRA HAZIR 

Peki, bu işin bir de finans tarafı var, bu nasıl halledildi? Eroğlu Grubu, birçok bankadan ‘ret’ cevabı alınca bu sorun nasıl çözüldü? 

Pensilvanya’dan bu projenin finans sorununun çözülmesi için Türkiye’deki büyük bir holdingin patronuna telefon edilerek, aynı holdinge bağlı bankanın konuyu halletmesi istendi. Bu telefondan hemen sonra, söz konusu bankadan Nisan ayının ilk toplantısında Eroğlu Şirketler Grubu’na 1 milyar TL kredi açıldı. 

Şimdi sıkı durun! Söz konusu banka tarafından açılan kredinin 300 milyon dolarlık kısmı Bank Asya’ya parça parça havale edilerek, Eroğlu Şirketler Grubu’nun hizmetine sunuldu.

Nisan ortasında 25 milyon dolar, 5 - 9 Mayıs arasında parça parça 85 milyon dolar, 12 - 17 Mayıs arasında 70 milyon dolar, 19 - 23 Mayıs arasında yine parça parça 90 milyon dolar Eroğlu Grubu’na aktarıldı. 

BANK ASYA’YA HAVALE

Son olarak 5 Haziran 2014’te 130 milyon dolar tek kalemde Bank Asya’ya gönderildi. Yani toplam şu ana kadar 400 milyon dolar açılan kredinin 300 milyonluk kısmı Bank Asya’ya havale edildi. Krediye karşılık olarak da Eroğlu Grubu’nun Çankırı, Esenyurt, Avcılar ve Skyland vb. projelerinin kefaleti alındı.   

Evet, işte bu şekilde hem şirket, hem de Pensilvanya’ya yakınlığıyla bilinen ve son dönemde büyük sıkıntı yaşayan Bank Asya kurtarılmış oldu. 
Kısacası, ‘paralel yapı’ durmadı, durmaz, durmayacak!  

Güneş
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde