Erman Ilıcak'tan büyük çıkış: Nasıl en zengin 2.nci isim oldu

Erman Ilıcak'tan büyük çıkış: Nasıl en zengin 2.nci isim oldu

Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, Forbes 2018 en zenginler listesinin ikinci sırasında yer aldı. Peki Erman Ilıcak kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Erman Ilıcak hangi üniversiteden, hangi bölümden mezun oldu?

Erman Ilıcak'tan büyük çıkış: Nasıl en zengin 2.nci isim oldu
16px
24px
01.03.2018 15:10
ABONE OLgoogle

Erman Ilıcak geçen yıl Forbes zenginler listesinde 2,3 milyar dolarlık serveti ile 5. sırada yer almıştı. Bu yıl 4 milyar dolarlık serveti ile Erman Ilıcak 2. sırada bulunuyor. Peki Erman Ilıcak kimdir? İşte tüm merak edilenler…

ERMAN ILICAK KİMDİR?

Erman Ilıcak 1967 Malatya doğumlu. Hayatının ilk yılları babasının mesleği gereği Malatya-Ankara arasında geçti. İki kız kardeşi ve evin en büyük çocuğu olan Ilıcak liseyi TED kolejinde okudu. Üniversitede ise ne istediğine tam karar veremediği için gelişigüzel tercihlerinin sonucunda ODTÜ İnşaat Mühendisliği' ne yerleşti. Okul bitmeden, henüz 3. sınıftayken ENKA'nın patronu Şarık Tara ile tanıştı ve Enka'da staj yapma fırsatı buldu. Okulu bitirdikten sonra da Enka'nın şirket merkezi olan İstanbul' da çalışmaya başladı. 

EN ZENGİN 10 KİŞİ

EN BÜYÜK İŞ

İlk büyük iş 1996' da geldi. 10 milyon dolarlık devlet ihalesine girdi ve aldı. Daha sonra işler çorap söküğü gibi gelmeye başladı. Uluslararası şirketlerin fabrikalarından Mega alışveriş merkezlerine kadar bütün işleri Rönesans aldı. Bu müthiş tempo 12.yılın sonunda Rönesans İnşaat' ı 2005 sonunda dünyanın en büyük şirketleri arasında 86.sıraya yükseltti.   Merak edilen liste açıklandı: İşte Türkiye’nin en zengin 100 ismi

ŞARIK TARA HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

ODTÜ’deki üniversite yıllarında tanıştığı ENKA şirketinin sahibi Şarık Tara, Ilıcak’ın hayatının değişmesine önayak olmuş ve kendi şirketinin merkezinde iş imkanı tanımıştır.

90' lı yılların başında Ilıcak, Irak'taki şantiyelere gitmeyi düşünürken, savaş çıkması sebebiyle şirket onu Libya' ya yolladı. Orada 1.5 yıl çalıştı. Daha sonra şirketi Ilıcak' ı 1992 yılında Belarus'a yolladı. Burada Rusya pazarını iyice öğrenen Ilıcak, biriktirdiği 30 bin dolar sermayeyle 1994 yılı Ocak ayında “Rönesans” adlı şirketini kurdu. Kendi başına kurduğu için çıtayı düşük tutup 5-10 bin dolarlık ofis tamirat işlerine bile talip oldu. Şirket 1996 yılına kadar ufak tefek tamirat işleriyle yavaş yavaş büyüdü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde