Erkut: "Petrol fiyatı 70-80 Dolar'da kalır"

Erkut: "Petrol fiyatı 70-80 Dolar'da kalır"

Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut, petrol fiyatının 70-80 Dolar seviyesinde kalacağını söyledi.

Erkut: "Petrol fiyatı 70-80 Dolar'da kalır"
16px
24px
10.03.2008 16:39
ABONE OLgoogle
Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (Tüpraş) Genel Müdürü Yavuz Erkut, petrol fiyatının 70-80 Dolar seviyesinde kalacağını söyledi. Erküt, "Petrolun 100 Dolar'ın üzerine çıkması yapay bir gündem." dedi.

Tüpraş'ın Koç Grubu'na devredilmesinden sonra Genel Müdür olarak atanan Erkut, Kocaeli'deki yerel basını ziyaret etti. Yaptıkları çalışmalarla Tüpraş'ı teknolojide dünyanın önde gelen şirketleri arasında soktuklarını aktaran Erkut, Türkiye'de gelişen ekonomiye de değindi. Daha önceki dönemlerde Türk ekonomisinin durumunu aktaran Erkut, "Türk ekonomisinin eskisine oranla daha sağlam ve dirençli olduğu açıkça görülüyor." dedi.

Son zamanlarda petrolün varil fiyatının 100 Dolar'ı geçerek rekor kırmasının hatırlatılması üzerine Erkut, dünyada yapay gündem nedeniyle petrol fiyatının bu kadar yükseldiğini söyledi. Erkut, "Dünyada petrol fiyatının 100 Dolar'ın üzerine çıkması bence yapay bir gelişmedir. Birkaç ay içinde petrolün varli fiyatı 70-80 Dolar arasında kalacağına inanıyorum." diyerek vatandaşların endişelerini giderdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde