Erken seçimde 1 Milyarlık iş hedefleyen sektör

Erken seçimde 1 Milyarlık iş hedefleyen sektör

Erken seçimde 1 milyar liralık iş hedefleyen promosyon sektörünün en büyük destekçisi Promotürk Fuarı başladı

Erken seçimde 1 Milyarlık iş hedefleyen sektör
16px
24px
03.09.2015 15:31
ABONE OLgoogle
‘PROMOTÜRK-Kurumsal İletişim ve Promosyon Ürünleri Fuarı’ 30. kez kapılarını açtı. CNR Holding tarafından Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (Promotürk) desteğiyle organize edilen PROMOTÜRK Fuarı, ziyaretçilere promosyon ürünlerini geniş bir yelpaze içinde seçebilme imkanı sunacak. Yıllık 4 milyar TL büyüklüğe sahip sektör, fuarda gözünü erken seçime dikti.

Açılışta konuşan Promotürk Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Güler, ülkenin sıkıntılı günlerden geçtiğini belirterek, fuarın seçim öncesine denk gelmesinden dolayı, bunun sektöre büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Güler, ‘Fuardaki bütün standlar kişiye özel ürünleriyle seçim öncesi öne çıkabilecek kapasitedeler. Kadın için mutfak önlüğünden, erkeklere çakmak ve şapkaya kadar birçok ürünle öne çıkacaklar. Fuarımızın erken seçim öncesine denk gelmesi PROMOTÜRK’ü çok önemli hale getirdi. Burada kazançlı bir fuar geçireceğimize inanıyorum. Sektörün daraldığı bir dönemde seçimle beraber firmalarımızın 1 milyar liralık iş hacmine ulaşabileceğini düşünüyorum.’

KOSGEB İkitelli Yakası Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci ise tüm sektörlerde rekabetin temelinin Ar-Ge ve inovasyon olduğunu belirterek, "Bu anlamda promosyon sektörünün daha rekabetçi olması için müşteri algılarını değerlendirip, Ar-Ge ve inovasyon çalışmasıyla talebi artırmak mümkün. Kapımız sizlere açık. İş birliği, güç birliği, karşılıklı destek yaklaşımıyla sektörün önünü açalım" diye konuştu.

Seçim dönemi fırsat olacak

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise böyle bir organizasyonun Türkiye ekonomisinin, kalkınması için son derece önemli olduğunu belirtti. Usta, firmaların eskiden eşantiyon olarak insanlara taktim ettiği ürünlerin, bugün her bir markanın onun ruhuna işleyerek, Ar-Ge kısmını irdeleyerek ve ürünün bir parçası olacak şekilde üretim yaptığını anlattı. Promosyon firmalarının seçimdeki algıyı iyi yönetmesi gerektiğini vurgulayan Usta, bu anlamda karşılıklı faydaları, anlayışı bilmek ve beklentileri karşılamak için seçim döneminin önemli bir fırsat olduğunu aktardı.

Türkiye'nin bu anlamda gelişmesine katkı sağlayan Promotürk'ün çok önemli bir yerde bulunduğunu belirten Usta, "Bugün dünyada marka olabilmek ve markayı sürdürebilmek için bu tür organizasyonların dünyayla entegre olması önemlidir. Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları hem üretim hem de promosyon firmalarının ortak çalışmasıyla Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlamalı " ifadelerini kullandı.

CNR Expo Fuarcılık Genel Müdürü Alkan Usta da, “29 yıl boyunca 1 milyondan fazla kişinin bu fuarı ziyaret ettiğini ve gelecek seçim dönemi göz önüne alındığında fuarın ve sektörün buna büyük katkı sağlayacağını anlattı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde