Erkekler etçi kadın tatlıcı

Erkekler etçi kadın tatlıcı

Türkiye çapında yapılan yemek alışkanlıkları çalışmasına göre yemek âşıkları Erzurum'da, huzuru mutfakta arayanlar İstanbul'da yaşıyor

Erkekler etçi kadın tatlıcı
16px
24px
03.11.2006 10:01
ABONE OLgoogle

Visa Avrupa Türkiye'de yapılan 'Her Günün Keyfini Yaşa' yaşam tarzı araştırmasının yemek yeme alışkanlıklarımıza ilişkin sonuçları açıklandı. Türkiye çapında 18 yaş üstü 1000 kişiyle yüz yüze yapılan araştırmaya göre, en fazla unlu ve tatlı yiyecekleri canımız çekiyor. Dolma ve mantı gibi geleneksel lezzetlere bağlılığımızın sürdüğünü gösteren araştırmaya göre, çikolata ve dondurma en sevilen yiyeceklerin başında.

Erkek etçi, kadın tatlıcı
Erkekler kadınlara oranla et yemeklerini daha çok seviyor. Kadınların hem çikolatayı hem de dondurmayı erkeklere göre daha çok canı çekiyor ancak her ikisinin de patates kızartmasına olan zaafı tamı tamına aynı oranda (yüzde 36.5). En sevdiğimiz içecek çayı (yüzde 33), kola (yüzde 30.1) ve kahve (yüzde 29.3) izliyor. Erzurumlular kolalı içecekleri en çok sevenler olurken, İzmirliler ikinci sırada.
'Canınız bir şey istediğinde ne yaparsınız' sorusuna verilen yanıtlarda, 'Elimin altındaysa hemen teslim olurum' (yüzde 49.5) ilk sırada. Hemen teslim olanlarda en yüksek oran Erzurum'da (yüzde 61.4). 18-24 yaş grubu yüzde 50'yle yiyeceklere en kolay teslim olanların başında gelirken 40-44 grubu en temkinli davrananları oluşturuyor.

'Marketçi'ler fazla
'Üzüntülüyken, mutsuzken yiyerek keyiflenmeye meyilliyim' ifadesine kadınların yüzde 46.3'ü katılırken erkeklerde bu, yüzde 38.6'da kalıyor. İstanbul yüzde 48.6'yla bu ifadeye en çok katılan il. 'Çok fazla ve rahatsız edecek derecede yemeğe meyilliyim' ifadesine de en çok İstanbullular katılıyor. Kalori hesapçıları 45-50 ve 35-40 yaş kategorilerinde. Bu alanda Gaziantepliler yüzde 17.5'le İzmirlileri (yüzde 16.7) geride bırakıyor.

Alışverişi süpermarketten yapanların oranı yüzde 82.8. Onu yüzde 53'le mahalle bakkalı izliyor. 'Dışarıda yemek veya içmek için haftada ne kadar harcıyorsunuz' sorusuna 1-30 YTL diyenlerin oranı yüzde 50.6 ve İzmir de yüzde 57.3'le dışarıda yemeyi en çok seven il.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde