Erkek, kadından hem daha zeki hem daha aptal!

Erkek, kadından hem daha zeki hem daha aptal!

İngiliz bilim adamlarına göre, erkekler kadınlardan ya çok daha zeki ya da çok daha akılsız... Kadınlar ise 'ortalamayı tutturmuş'

Erkek, kadından hem daha zeki hem daha aptal!
16px
24px
25.09.2007 09:24
ABONE OLgoogle

İNGİLİZ bilim adamları, "Kadınlar mı daha akıllı, erkekler mi?" sorusunun yanıtını buldu: Erkekler daha akıllı ve daha aptal! Edinburgh Üniversitesi'nin 2 bin 500 kardeş üzerinde yaptığı araştırmada, deneklere fen bilgisi, matematik, dil bilgisi ve mekanik kabiliyet dallarında testler yapıldı. Bu testlerin sonucuna göre belirlenen zekâ skalasının en üstündeki ve en altındaki yüzde 2'lik dilimine giren erkeklerin sayısının kadınlardan iki kat fazla olduğu görüldü.

ERKEKLER , "en zeki" ve "en aptal" kategorilerinde kadınları geçerken, kadınlar ağırlıklı olarak orta sıralarda yer aldı. Araştırmacılar, bu sonucun kökeninin toplumun her iki cinsiyetten beklentilerinde aranması gerektiğini söyledi. Erkeklerden genel olarak yüksek seviyede başarı beklenirken kadınların hayatta kalma ve güvenliğe odaklanarak uç noktalardan uzak durup ortalama standartları tercih ettiği belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde