Erkek aldatırsa evlilik daha mutlu olur

Erkek aldatırsa evlilik daha mutlu olur

Ünlü Fransız psikoloğun önerileri feministleri ayağa kaldırdı. İşte ayağa kaldıran öneri

Erkek aldatırsa evlilik daha mutlu olur
16px
24px
31.12.2009 12:55
ABONE OLgoogle

Fransa'nın tanınmış kadın psikoloğu Maryse Vaillant, mutlu bir evlilik için erkeğin aldatması şart deyince ülkedeki feministler ayağa kalktı. Vaillant, “Aldatan erkek de karısını seviyor. Sevmediği için bunu yapmıyor. Sadece nefes almaya ihtiyaçları var” dedi.

Fransa'nın önde gelen kadın psikologlarından Maryse Vaillant'ın, mutlu bir evlilik için açıkladığı formül tartışma yarattı. Kadınların, kocalarının evlilik dışı ilişkilerini hoş karşılamasının, sağlıklı bir birlikteliğin işareti olduğunu savunan Vaillant tepki topladı.

“Erkekler, Aşk, Sadakat” adlı yeni kitabında, erkeklerin sadakatsizliğinin evlilik hayatına olan etkilerini irdeleyen ünlü psikolog, Fransız erkeklerin yüzde 39'unun hayatlarının bir safhasında eşlerini mutlaka aldattıklarını belirtti.

SADAKAT AŞKIN KANITI DEĞİLMİŞ

Vaillant, “Aldatan erkek de karısını seviyor. Sevmediği için bunu yapmıyor. Sadece nefes almaya ihtiyaçları var” dedi.

Kitapta sadakatin aşkın kanıtı olmadığı iddiası da yer aldı. Vaillant, sadakatin “kültürel bir olgu” olduğunu belirtti. Fransız psikolog, “sadık” erkeklerin çocukluk döneminde genellikle “babalarının fiziksel ya da ahlaki olarak yanlarında olmadığını”, bu adamların “babalık ve eşlikle ilgili idealize edilmiş fikirlere sahip olduğunu” söyledi. Vaillant'ın bu yorumları özellikle feminist kesimler tarafından eleştirildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde