Erkan Mumcu’nun yeni işi

Erkan Mumcu’nun yeni işi

Daha önce siyaset nedeniyle bazı şirketlerinin ortaklığından ayrılan Mumcu’nun yeniden bir ortaklığa imza attığını öğrendik.

Erkan Mumcu’nun yeni işi
16px
24px
12.08.2010 11:28
ABONE OLgoogle

Siyaset sahnesinin genç yüzlerinden Erkan Mumcu’nun bu alandaki kariyerinin erken son bulduğu malum. 1995’te Anatavan Partisi’nde siyasete atılan Mumcu, 57’nci hükümette turizm bakanlığı yapmıştı. Ardından AK Parti’ye katıldı ve orada önce milli eğitim, ardından da turizm bakanlığı yaptı. Ancak ardından partisiyle fikir ayrılığına düştü ve Şubat 2005’te istifa etti.

Mayıs 2007’de Anatavan Partisi ve Doğruyol Partisi’nin birleşmesiyle kurulan Demokrat Parti’nin eş başkanı olan Mumcu, bu proje yürümeyince siyasi hayatının en büyük hayal kırıklıklarından birini yaşadı. Ekim 2008’de Anavatan Partisi’nden istifa edip, deyim yerindeyse inzivaya çekildi...

Daha önce siyaset nedeniyle bazı şirketlerinin ortaklığından ayrılan Mumcu’nun yeniden bir ortaklığa imza attığını öğrendik. Söz konusu şirketin unvanı şöyle: “Taciroğlu Gıda Hayvancılık Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş.” Merkezi İstanbul Şişli’ye bağlı Ayazağa bulunan şirketin geçmişi aslında 1970’li yıllara dayanıyor. Taciroğlu ailesinin “Pekas Plastik Ambalaj” adıyla kurduğu bu şirket, 2004’te isim değiştirdi ve faaliyet alanına tarım ve hayvancılığı da ekledi.

Şimdi bu şirketin yönetim kurulu başkanlığına, 26 Temmuz’da yapılan toplantı sonucu Erkan Mumcu seçildi. Başkanvekilliğini ise Erkan Mumcu’nun kardeşi Mustafa Mumcu ile Sabri Bayar üstlendi. Mumcu ailesinin yönetimi üstlenmesiyle birlikte şirketin sermaye yapısı da güçlendi. 385 bin TL olan sermaye, son artırımla 968 bin TL’ye çıktı.

Bu arada Taciroğlu Gıda’nın, Silivri Kavaklı mevkiinde hayvancılık ve tohum ıslahı yapmak üzere kiraladığı ek işyerini mayıs ayında kapattığını da belirtelim.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde