Eriğin kilosu 200 liradan 4 liraya düştü

Eriğin kilosu 200 liradan 4 liraya düştü

Kilosu 200 liradan satılan erik, açık arazi ve bahçelerde hasadın başlamasıyla 4-6 lira arasında tüketiciye sunulmaya başladı.

Eriğin kilosu 200 liradan 4 liraya düştü
16px
24px
29.04.2011 15:32
ABONE OLgoogle

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı köylerde örtü altı ürün ilk çıktığında piyasada kilosu 200 liradan satılan erik, açık arazi ve bahçelerde hasadın başlamasıyla 4-6 lira arasında tüketiciye sunulmaya başladı. 

     Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, erik üretiminin Göksu Vadisi'ndeki Keben başta olmak üzere Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Karahacılı, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli ve Ortaören köyleri ile Atayurt, Atakent ve Taşucu beldelerinde yoğun olarak yapıldığını söyledi. 

     Turfanda eriğin hasadının ilk defa yörede yapıldığını hatırlatan Göktaş, şunları söyledi: 

     ''Tarım Müdürlüğü ile yürüttüğümüz ortak çalışmayla üreticilerimiz, iyi tarım uygulamaları sertifikası aldı. Burada amaç hem üreticilerin hem de tüketicilerin en kaliteli ürüne ulaşmalarını sağlamak.
     Türkiye genelinde 15 bin ton erik üretiminin yapılıyor. Ancak Göksu Vadisi köylerinin en önemli özelliği iklimler içerisinde mikro klima özelliğe sahip olmasıdır. Bu nedenle burada yetişen ürünlerin ayrı bir damak tadı ve görünümü var.'' 

     Geçen ay örtü altında ilk hasadı yapılan eriğin kilosunun 200 liradan satıldığını anımsatan Göktaş, açıkta eriğin hasadına başlanmasıyla kilosunun kalitesine göre 4-6 lira arasında değiştiğini belirtti.
     İlçe genelindeki 700 dönüm araziden 6 bin ton civarında erik hasadının yapılmasının beklendiğini vurgulayan Göktaş, fiyattan memnun olduklarını, sezonun bu şekilde tamamlanması halinde üreticinin sevineceğini söyledi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde