Ergenekon şemasındaki isimleri Veli Küçük açıkladı

Ergenekon şemasındaki isimleri Veli Küçük açıkladı

Küçük, basında yer alan şemaya göre kendi üstünde gösterilen, talimat ve direktifler aldığı iddia edilen 5 emekli general bulunduğunu söyledi

Ergenekon şemasındaki isimleri Veli Küçük açıkladı
16px
24px
27.04.2012 15:08
ABONE OLgoogle

Birinci 'Ergenekon' davasının 225'inci duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in de aralarında bulunduğu 20 tutuklu sanık katıldı.

 Duruşmaya tutuklu sanıklardan Sedat Peker, Ergün Poyraz, Muzaffer Şenocak, Mehmet Fikri Karadağ ve Sevgi Erenerol ile duruşmadan men cezası verilen İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Semih Tufan Gülaltay, Bedirhan Şinal, İsmail Sağır, Erhan Timuroğlu ve Özkan Kurt ise gelmedi.

 Sanıkların taleplerinin alındığı duruşmada konuşan Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılması dosyasında tutuklu yargılanan Bayram Demir, bu dosyadan 3,5 yıl, daha önceki başka bir dosyasından da 1,5 yıl tutuklu kaldığını söyledi.

 Molotofkokteyli dosyasının, bu davayla birleşmeden önce İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldüğünü ifade eden Demir, 4 yıldır iki mahkeme gördüğünü, hakkındaki iddialarla ilgili delil, belge bulunamadığını anlattı.

 Demir, 1,5 yıl tutuklu kaldığı dosyasına bakan Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin de beraat kararı verdiğini ifade ederek, 'Toplam 5 yıldır tutukluyum. 3 yıldır Bakırköy'deki dosya, 4 yıldır da molotofkokteyli dosyası nedeniyle 7 yıldır 7 sülalem araştırıldı. 3 tane ağır ceza mahkemesi hakkımda araştırmalar yaptı. Devlete, vatana ihanet etmem söz konusu değildir. Tahliyemi istiyorum' diye konuştu.

 Tutuklu sanık Muzaffer Tekin de duruşmada tanık olarak dinlenilen Talip Doğan Karlıbel'in kendisiyle ilgili 'uyuşturucu baronuyla çalıştığı' iddiaları ile bununla ilgili verdiği 'Alman polisinin bu şebekeyi çökertmek için operasyon yaptığını gösteren bir belgeye' ilişkin Alman yetkili makamlarına yazılan yazıya cevap verildiğini söyledi.

 Yazıda, Karlıbel'in savcılığa sunduğu belgede 'yanlışlık, tahrifat olduğunu tespit edilmiştir' denildiğini vurgulayan Tekin, yine kendisinin de bu Alman yetkili makamlarından gelen belgelerin Türkçe çevirisini yaptırdığını anlattı.

 Tekin, 'Bu resmi belgeden de anlaşılacağı üzere Alman istihbaratı, olmayan bir örgütün uyuşturucu trafiğini çözmek gibi bir gafletin içinde olmamıştır. Alman adli mercileri, maddi delillerle tanığın sahtekar ve müfteri olduğunu mahkemenize bildirmiştir' diye konuştu.

 Karlıbel'in, yalan tanıklık, iftira, resmi belgede sahtecilik suçlarını işlediğini savunan Tekin, savcılığın ve mahkemenin bu tanık hakkında gereğini yapmasını istedi.

 Tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Veli Küçük de duruşmada birçok gizli ve açık tanığın dinlenildiğini ve kendisi aleyhinde beyanlarda bulunduğunu ifade ederek, 'Veli Küçük olarak yaşamak çok zor' dedi.

 İddianamede, kendisi hakkında 'örgütün köprü elemanı' olduğunun yazıldığını hatırlatan Küçük, mahkemenin kapatılmasına karar verdiği 'Ergenekon' şemasının da açıklanması talebinin reddedildiğini anımsattı.

 Küçük, şemanın basında yayınlandığını belirterek, 'Mahkemenin bu kararını yeniden gözden geçirmesini talep ediyorum. Ben, suç ortakları gizlenerek yargılanan bir kişiyim. 'Suç ortaklarını söylemem' diyorsunuz. Ben yargılanmak istiyorum' diye konuştu.

 Küçük, basında yer alan şemaya göre kendi üstünde gösterilen, talimat ve direktifler aldığı iddia edilen 5 emekli general bulunduğunu, üstten aldığı karar ve talimatları uygulattığı altındaki 23 kişinin de basın mensupları, iş adamaları ve politikacılardan oluştuğunu söyledi.

 Küçük, şemaya göre kendi üstünde bulunan emekli orgeneraller İsmail Hakkı Karadayı, Hüseyin Kıvrıkoğlu, Teoman Koman, Rasim Betir ve emekli Tümgeneral Osman Özbek ile altında yer alan Tansu Çiller, Mehmet Ağar ve Deniz Baykal'ın da aralarında bulunduğu 28 kişinin ismini tek tek açıklayarak, 'Eğer basında yer alanlar doğru ise bu kişilerin tanık olarak dinlenilmesini talep ediyorum' şeklinde konuştu.

 Duruşmaya, öğlen arası verildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde