Ergenekon firarisi İngiltere'de sünnetçi oldu

Ergenekon firarisi İngiltere'de sünnetçi oldu

Ergenekon firarisi vekil Turhan Çömez, İngiltere'de sünnetçi oldu. Çömez, sünnet için ne kadar alıyor?

Ergenekon firarisi İngiltere'de sünnetçi oldu
16px
24px
17.07.2014 11:48
ABONE OLgoogle
Ergenekon davasının firari sanığı eski AK Parti Milletvekili Turhan Çömez, Londra'da sünnetçiliğe başladı. Çömez, sünnet için 300 sterlin alıyor.

Ergenekon davasının firari sanığı eski AK Parti Milletvekili Turhan Çömez, firar ettiği Londra'da part time sünnetçiliğe başladı. 2008 yılında Londra’ya kaçan Turhan Çömez, hakkında Ergenekon davasının görüldüğü, kapatılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, kırmızı bülten ile arama kararı çıkarmıştı.

İngiltere’de önce bir dil okuluna kayıt yaptıran Çömez daha sonra asıl mesleği olan doktorluğa başladı. Çömez bir süre önce Quality Life Medical Center adlı klinikte işe girdi.

TÜRKÇE-İNGİLİZCE YAYIN YAPAN GAZETEYE İLAN VERDİ

Quality life Medical Center adlı klinik Londra'da göçmen ve mülteci Türk nüfusunun yoğun olarak bulunduğu Haringay bölgesinde hizmet veriyor. Genel cerrahi alanında uzmanlığı bulunan Çömez'in işe başlamasının ardından klinik, Türkçe-İngilizce yayın yapan habernewspaper gazetesine ilan verdi.

"SÜNNET BİZİM İŞİMİZ"

Turhan Çömez'in hekim önlüğü ile çekilmiş fotoğrafının bulunduğu ilanda "Sünnet Bizim İşimiz", "Op.Dr. Turhan Çömez Genel Cerrahi Uzmanı sünnet kayıtlarına başlamıştır" ifadesi yer alıyor. Çömez'in çalıştığı kliniğin yetkilisi Habertürk'e "Turan Çömez burada ücretli çalışıyor. Notunuzu iletirim. Sorularınıza isterse yanıt verir" dedi.

DALAN İLE BİRLİKTE DOSYASI AYRILDI

Yaklaşık 5 yıl süren Ergenekon Davası süresince yakalanmadığı ya da Türkiye'ye dönmediği için ifadesi alınamayan Çömez ile İstanbul Eski Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'nın dosyalarının ayrılmasına karar vermişti. Interpol ise dava süresinde Çömez hakkındaki kırmızı bülten talebini karara bağlamamıştı.

İngiltere'de dil okuluna gittikten sonra oturma izni alarak Londra'da yaşamaya başlayan Çömez, London School of Economisc Üniversitesi'nde Uluslararası Sağlık Politikaları konusunda mastır yaptı. İngiltere'de Tıp diplomasının kabul edilmesi için girdiği sınavlardan başarılı sonuçlar alan Çömez böylelikle bu ülkede doktorluk yapmaya başladı. Turhan Çömez sünnet dışında çalıştığı klinikte genel cerrahi alanında da ameliyatlar yapıyor.

ORTALAMA 300 STERLİN ALIYOR

Turhan Çömez'in sünnet için ortalama 300 sterlin (1080 lira) aldığı öğrenildi. Çocuğun yaşı ve sağlık durumuna göre sünnet işlemi için klinik tarafından alınan ücretin değiştiği belirtildi. Klinik'in ismini vermek istemeyen sahibi "Doktorumuz (Turhan Çömez) bizde haftada bir iki gün çalışıyor. Burada Müslüman operatör doktor bulmak zor. Müslüman nüfusun sünnet işlemleri için kendisini hastanemize davet ettik. Normalde zaten üniversite hastanesinde çalışıyor. O da bizi kırmadı. Sağolsun bizimle de çalışıyor" dedi. (Habertürk)
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde