Eren Talu'ya 5 yıl hapis istemi

Eren Talu'ya 5 yıl hapis istemi

İş adamı Eren Talu hakkında, boşanma aşamasında olduğu Defne Samyeli'yle ilgili şok dava

Eren Talu'ya 5 yıl hapis istemi
16px
24px
16.06.2010 15:06
ABONE OLgoogle

İş adamı Eren Talu hakkında, boşanma aşamasında olduğu spiker eşi Defne Samyeli'nin elektronik postalarını izinsiz olarak aldığı ve 3. kişilere gönderdiği iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Defne Samyeli'nin (Talu) avukatının savcılığa verdiği dilekçede, Samyeli'nin boşanma aşamasında olduğu eşi Eren Talu'nun müvekkilin izni ve rızası dışında bilgisayarı ve cep telefonuna girdiği, iş ve sosyal yaşamıyla ilgili bazı elektronik postaları alarak 3. kişilere ifşa ettiğinin öne sürüldüğü anlatıldı.

Aynı dilekçede, Eren Talu'nun kıskançlığıyla bazı senaryolar ürettiği, Defne Samyeli'nin iş ilişkisi içinde olduğu kişilere bazı özel olaylar anlattığı, Samyeli'nin özel hayatını gerçekten farklı şekilde afişe ettiği, bu nedenle cezalandırılmasının istendiği belirtilen iddianamede, şikayete ilişkin ifadesi alınan Eren Talu'nun, elektronik postaların eşi tarafından kendisine gönderildiğini, İngilizce olan bu postaları boşanma davasının sürdüğü mahkemeye sunmak için tercümesinin yapılması ve tasdik edilmesi amacıyla yanında çalışanlarla notere gönderdiğini, suçsuz olduğunu söylediği kaydedildi.

Olay tarihinde Eren Talu'nun şikayetçi Defne Samyeli'ne gelen özel elektronik postaları başkalarına göndererek "haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek" suçunu işlediği, şüphelinin postaları tercüme ve tasdik amacıyla yanında çalışan ilgili kişilere gönderdiği yönündeki savunmasının hukuka uygunluk nedeni sayılamayacağı ifade edilen iddianamede, Eren Talu'nun 1 ile 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanması istendi.

Talu'nun yargılanmasına, önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde başlanacak.
Bu arada, Eren Talu hakkında "kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması" suçuna ilişkin yürütülen soruşturmada takipsizlik karar ı verildiği öğrenildi.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde