Eren Talu ‘sahaya’ indi takasa başlıyor

Eren Talu ‘sahaya’ indi takasa başlıyor

Ünlü mimar Eren Talu, tekrar ‘sahaya’ iniyor. Galatasaray’ın Seyrantepe’deki stadyumunu tamamlayamayan ve televizyoncu Defne Samyeli ile olaylı boşanma süreci devam eden Talu, iş dünyasına dönüyor

Eren Talu ‘sahaya’ indi takasa başlıyor
16px
24px
04.09.2010 05:53
ABONE OLgoogle

Zor günler geçiren Talu, kısa süre içinde hem inşaata başlayacak, hem de ilginç bir girişimle takas (barter) işleri yapacak.

Talu’nun yeni dönemdeki iş ortağı ise Bayramoğlu Holding’in sahibi Karslı işadamı Bayram Tanrıverdi.
Tanrıverdi ve Talu, temmuz ve ağustos ayları sonunda iki şirket kurdu. Şirketlerden ilki, Talu’nun yabancısı olmadığı bir alanda faaliyet gösterecek olan ‘4 G Yapı Turizm ve Gayrimenkul’ şirketi...
2 milyon lira sermayeli şirkette Tanrıverdi’nin 529 bin, Talu’nun 100 bin, Behçet Yaşar’ın 500 bin, Nafile Özdemir’in 480 bin ve Pelin Öncel’in 400 bin liralık hissesi var. Şirket yurtiçi ve yurtdışında inşaat yapmayı hedefliyor.

Mal alan, mal ödeyecek

Talu’nun bir diğer girişimi ise ‘4 G Takas Barter’ adlı şirket. 2 milyon lira sermayeli bu şirketin yarı hissesi Bayramoğlu Holding’e ait.

Bayram Tanrıverdi’nin ve Eren Talu’nun hisseleri ise 20’şer bin liralık. 4 G Takas şirketi, üye kaydettiği firmalar arasında çoklu takas organizasyonları sağlayacak. Her türlü firma sisteme girebilecek.
Üye bir firma, sistem dahili firmalardan satın aldığı mal veya hizmetin bedelini, diğer üye firmalara kendi ürettiği mal ve hizmeti vererek ödeyecek.

‘4 G Takas’ firması ulusal ve uluslararası pazarda bu işlemlerin yapılmasına aracılık ederek para kazanacak. 

Marmara’da radyosu var

Eren Talu-Alke ortaklığının kazandığı Seyrantepe projesi yavaş ilerleyince TOKİ müdahale ederek geçen yıl geri almıştı. Özel hayatında da çalkantılar yaşayan Talu, iş hayatında sessiz bir döneme girmişti. 
Talu’yu tekrar iş hayatına çeken Bayramoğlu Holding’in temelleri ise kereste ve gıda ticareti yapmak üzere 1969’da Kars’ta atıldı. 1997’de Bayramoğlu Finans Factoring şirketiyle finans piyasasına giren şirket, bu alanda büyüdü. Sigorta işleri de bulunan Bayramoğlu Holding, Marmara bölgesinde yayın yapan Radyo VizyonTürk’ün de sahibi.

Serkan Arman/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde