Eren Erdem cezaevinden tahliye oldu

Eren Erdem cezaevinden tahliye oldu

Tahliyesine karar verilen Eren Erdem cezaevinden çıktı.

Eren Erdem cezaevinden tahliye oldu
16px
24px
31.10.2019 20:05
ABONE OLgoogle

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP PM üyesi Eren Erdem, 489 gün sonra infaz süresi gözönüne alınarak tahliye kararı verildi.

Eren Erdem’in avukatlarının yeni yasa tasarı paketinin kabul edilmesinin ardından İstinaf Mahkemisi’ne yaptığı başvuruyu görüşen İstanbul 3. Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, Erdem’in infaz süresinin gözönüne alınarak tahliye edilmesine karar verdi. 

Karar dilekçesinde, “CMK’nın 104/3.maddesine göre yapılan incelemede tutuklu sanıklar Eren Erdem ve Turan Ababey hakkında verilen ceza miktarları, tutuklulukta geçirdikleri süreler ve olası temyiz yasa yolunda geçecek süre dikkate alınarak tahliye taleplerinin kabulü ile sanıklar Eren Erdem ve Turan Ababey’in ayrı ayrı tahliyelerine, başka suçtan hükümlü veya tutuklu bulunmadıkları takdirde derhal salıverilmelerinin sağlanması için ilgili yer Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılmasına karar verilmiştir” denildi. 

Karar da ayrıca Eren Erdem ve Turan Ababey hakkında “yurt dışına çıkamama” yönündeki adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına yer verildi. 

Avukatı Onur Cingil, "İlk fotoğraf" notuyla Erdem'in cezaevinden çıktığı anı paylaştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde