Erdoğan yine Merkez'e yüklendi: Vatanı satmak....

Erdoğan yine Merkez'e yüklendi: Vatanı satmak....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valiler toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Vatanı satmak yüksek faizle kötü yönetimle emeği heba etmekle olur" dedi.

Erdoğan yine Merkez'e yüklendi: Vatanı satmak....
16px
24px
27.02.2015 13:15
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valiler toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Vatanı satmak yüksek faizle kötü yönetimle emeği heba etmekle olur" dedi. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sizler millete tepeden bakarsanız, derdine, talebine kulaklarınızı kapatırsanız asla başarılı bir kamu görevlisi olamazsınız. Bizim siyasette de gerçi siyasetten biraz kopuk gibi olsak da aynen geçerlidir. Milletin gönlüne girebiliyorsanız yeterli olabiliyorsanız demektir.

"BAZILARINA BAKIYORUM EŞLERİNİ ANKARA'DA BIRAKIYOR"

Gece gündüz demeden çalış. Sadece siz değil ha, eşlerinizle birlikte… Bazılarına bakıyorum eşlerini Ankara’ya bırakıyor, kendi Van’da valilik yapıyor. Öyle valilik olmaz eşini de alacaksın. Halk valisini eşiyle görmek ister. 

"BURADA BİR YANLIŞ VAR DEMEKTİR"

Arka mahallede top oynayan çocukların topuyla bir şut çekmeseydiniz, ayakkabınız çamura bulanmamışsa, yoksul evinde erzak yemişliğiniz olmadıysa sedirin üzerine ayağını kırmışlığınız yoksa, yer sofrasında bağdaş kurmamışsanız burada bir yanlışlık var demektir. Milletin içinde olmayan milletin derdini bilmez. Her valimiz kendi şehrinin HZ. Ömer’i olmalıdır.

"BEN BU SÜREÇTEKİ BAŞARIMI..."

Göz görmeyince gönül katlanır diye bir söz vardır. Yerinde görmediğiniz meselelere kağıt üzerinde ne kadar görürseniz görün, olaya vakıf olamazsınız. 40 yılı bulan arada fasılalar da olsa 20 yıllık kamu görevliliği alanımda millet iyi bir eğitmendir, öğretmendir. Bu süreçteki tüm başarımı da milletimle irtibatımı sıkı tutmama borçluyum.

Bir milletin içine tefrika devlet milletini unuttuğu için girer. Tarihteki büyük liderler halkla devlet arasındaki uçurumu kapatmış liderlerdir. Sizin vatandaşın hayatında, umutlarında bıraktığınız boşluğu birileri gelir doldurur, devlet tekeri teklemeye başlar. Her valimiz bulunduğu ilin benim oradaki vekilimdir ve o ilin yetkilisidir. Vatandaş valisini hayırla anmalıdır. Bulunduğunuz makamlar mazaret değil icraat makamıdır. Buradaki her arkadaşımın bun anlayışla hizmet ettiğine inanıyorum. Ülkemiz içeride ve dışarıda hayati sınavlardan geçiyor. Tüm çevremiz istikrarsızlık içinde. Suriye’de yaşananlar ortada. Uluslararası toplum hala seyirci kalmaya devam ediyor. 350 bin insanı öldüren bir katile, zalime bu topraklardan birileri siyaset yaptığını söyleyerek ziyarete gidebiliyor, bunu yapabiliyor. Bu bizi içeride ciddi anlamda muhasebeye sevk etmesi bir durumda. Holland’ın kendi ülkesinden bazı vekillerin Suriye’ye gitmesi hakkındaki açıklama gönüllere su serpti. BM’de çıktı, hanımefendi bir konuşma yaptı. En çok mültecinin olduğu ülke Türkiye.

"VATANI SATMAK YÜKSEK FAİZLE..."

Her seçimde yenilirler, sanki gökten yağmur yağmış gibi yarabbi şükür deyip yollarına devam ettiler. Vatanı satmak yüksek faizle kötü yönetimle emeği heba etmekle olur. Bu bir günlük, iki günlük taa başbakanlık sürecimde başlayan bir süreçtir.
 
ŞAH FIRAT OPERASYONU

O dönemden beri Şah Fırat operasyonunu düşünüyorduk, sonunda nihai kararı verdi. Şahsımı, komutanlarımızı, genelkurmay başkanlarımızı hedef alıyorlar. Gayet başarılı bir operasyon yapılmıştır. Bir metrekare toprağımız kaybolmamıştır
Dünyanın en sıkıntılı bölgeye girildi, emanetlerimiz alındı. Kahraman TSK’yı tebrik ediyorum. Yeri 2 kez değiştirilen bir türbenin taşınmasını vatan hainliği olarak değerlendirenler. Vatan kavramının kavramını bilmeyenlerdir.

Vatanı satmaktan ortadaki açık gerçeğe rağmen kahraman askerlerimizi tehlikeye atmakla olur. Vatanı satmak yüksek faizle kötü yönetimle emeği heba etmekle olur. Bizi vatanı satmakla suçlayanların bu ülkeye verdikleri zararlarını  anlatsam sokağa çıkacak yüzleri kalmaz.

Ama bu onlar için alışagelmiş bir şey. Başında bulundukları partilere de bir katkıları da yoktur. Her seçimde yenilirler, sanki gökten yağmur yağmış gibi yarabbi şükür deyip yollarına devam ettiler. Bu bir günlük, iki günlük taa başbakanlık sürecimde başlayan bir süreçtir. O dönemden beri Şah Fırat operasyonunu düşünüyorduk, sonunda nihai kararı verdi.

"TÜRK İŞİ BAŞKANLIK OLMAZMIŞ, BAL GİBİ OLUR"

7 Haziran seçimleri yaklaştıkça ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Sandığı provoke edenlere karşı dikkatli olmalısınız, sandık, oy namustur. Seçim sonuçlarına göre yeni Anayasa ve başkanlık sistemi gündemimize gelecek. Başkanlık sistemine geçince valilere geniş yetki verme imkanı olacaktır. Cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilmesi ilk adımdı.

Çok açık söylüyorum. Türk tipi başkanlık sistemi olmaz diyorlar. Bal gibi olur neden olmazmış. Küba, Rusya, Arjantin hepsinin farklı sistemleri var. Bir arı maharetiyle şöyle çiçeklerden nasibimizi alalım, kendi balımızı yapalım. İşte bizim başkanlık sistemimiz der geleceğe yürürüz.

BAŞKANLIK SEÇİMİ

Artık patinaj yapmaktan kurtulmamız, sıçramamız lazım. Tek parti dönemimin hastalıklı yapısını teşvik etmek isteyenler hüsrana uğrayacaklardır. Milletimizle el ele vererek Yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm süreci çok önemli. Açık konuşmak lazım. Ülkemizdeki kaos ve karşımızdaki siyasi partinin tutmu çözüm sürecini sancılı bir duruma sokuyor. Çözüm süreci için her türlü fedakarlığı yaptık. Çözüm sürecini silahlar edebiyen sussun, anaların gözyaşları dinsin diye dedik. Silahların şehre indirilmesine izin veremeyiz. Sokakları, parlamentoyu terörize ederek çözüm olmaz. Biz bütün bunları olmasın diye çözüm süreci diyoruz.

MECLİS’TE YAŞANANLAR

Bir başkan vekiline karşı kullanılan ifadeleri ben burada ifade edemem. Bunlar nasıl bayan milletvekilidir, bunlar nasıl erkek milletvekilidir. Gören de düşman meclisinin kapısına dayandı sanır. Daha dün yan yana gelmez sandıklarınız şimdi can ciğer olmuşlar. Meclis’te  bir vekil affedersiniz, kusura bakmayın ahıra benzeyen tweetler atıyor. Bunların kendilerine saygıları olmadığı gibi içinde bulundukları Meclis’e de saygıları yok.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

Engellesinler istediği kadar engellesinler bu yasa er veya geç çıkacak. En kısa sürede yasalaşacağına inanıyorum. Eli sopalı, maskeli gruplar görmek istemiyoruz. Erkeksen erke gibi dolaş ne kadın eteğiyle dolaşıyorsun. Terörist değilsen maske diye takıyorsun yüzün açık dolaş.

Demokratik bir imkan olan gösteri hakkını kullanmak başka bir şey. Bu hakkı kullanarak sokakları karıştırmak başka bir şey. Basın bildirisi bahane hep bu. 1000 kişiyle basın bildirisi mi olur? Git salon kirala orada oku. Bu işi farklı yerden döner yaparız, farklı işler. 40 yıl siyaset hayatımın içinde böyle eylemlerin içinde hamdolsun yer almadık. Bizim devletin gücünü ortaya koymamız lazım. Vatandaş da ben devletime güveniyorum devletim beni koruyacak diyecektir.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde