Erdoğan telefonda Trump’tan istedi: Menbiç’i devralmaya hazırız

Erdoğan telefonda Trump’tan istedi: Menbiç’i devralmaya hazırız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. Erdoğan görüşmede Menbiç’in devrini isterken, Beyaz Saray’ın açıklamasında sadece “Çözüm aranmaya devam edilmesinde mutabakata varıldı” denmesi dikkat çekti.

Erdoğan telefonda Trump’tan istedi: Menbiç’i devralmaya hazırız
16px
24px
21.01.2019 08:46
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından iktidar çizgisindeki medya kuruluşlarına venilen bilgilere göre, Suriye’deki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede, ABD’nin Suriye’den çekilme kararı sonrası Menbiç’te yaşanan saldırı değerlendirildi. Görüşmede Erdoğan, hayatını kaybeden dört Amerikalı personel için Trump’a taziye dileklerini iletti.

Erdoğan, Türkiye’nin Münbiç bölgesinde güvenliği vakit kaybetmeden devralmaya hazır olduğu vurgulanırken, Suriye’nin doğu ve kuzeydoğusunda YPG ve IŞİD konusunda alınacak önlemler ve terörle mücadele konuları ele alındı.

Görüşmelerin Türkiye ve ABD genelkurmay başkanları ile devam edeceği, istişare ve ikili ticaret hacminin geliştirilmesi konusunda da görüş birliğine varıldığı kaydedildi.

Beştepe’den resmi açıklama yok

Trump’ın Menbiç’i devralma konusunda Erdoğan’ın teklifine ne yanıt verdiği Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen gayriresmi bilgide yer almazken konuyla ilgili resmi açıklama yapılmadı.

Beyaz Saray: Çözüm arayışında mutabık kalındı

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise Erdoğan’ın başsağlığı dileğinde bulunduğu vurgulanırken şu ifadelere yer verildi:

“Başkan Trump, Suriye’de kalan terör unsurlarının yenilmesinin önemine vurgu yaptı. İki lider, Suriye’nin kuzeydoğusu için karşılıklı olarak güvenlik endişelerini giderecek ve müzakere edilmiş bir çözümün aranmaya devam edilmesi konusunda mutabık kaldı. İki lider ayrıca ABD ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin genişletilmesinin iki ülkenin de yararına olduğu hususunu da ele aldı.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde