Erdoğan tartışmasız güç

Erdoğan tartışmasız güç

New York Times, Başbakan Erdoğan'ın partisinin ötesinde ''ülkede tartışmasız güç'' olduğu yorumunu yaptı.

Erdoğan tartışmasız güç
16px
24px
01.06.2011 16:18
ABONE OLgoogle

ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times (NYT), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Türkiye'nin karmaşık siyasetinin üzerinde bir yerde olduğunu'' belirterek ''ülkede tartışmasız güç olduğu'' yorumunu yaptı.

Gazetenin Anthony Şadid imzalı yazısında, 12 Haziran seçimleri yaklaşırken tek sorunun Başbakan Erdoğan'ın partisinin ne kadar çoğunluk sağlayarak kazanacağı olduğu, Erdoğan'ın, partisinin ötesinde ''ülkede tartışmasız güç'' olduğu ifade edildi. Yazıda,yeni yapılan bir anketin AK Partinin oylarının yarısını Başbakan Erdoğan'ın kendisi sayesinde kazandığını gösterdiği de belirtildi.

Gazete Erdoğan'ı eleştirenlerin bile Türkiye'nin bugün, Erdoğan'ın devraldığı ülkeden son derece farklı bir ülke olduğunu kabul ettiklerini, ''Türkiye'nin uzun zaman ABD'nin egemen olduğu bir bölgede kararlı güç olarak yükseldiğini, işsizlik olsa da Türkiye'nin ekonomik açıdan süratle geliştiğini, dış politikada Osmanlı imparatorluğunun mirasçısı gibi davrandığını, İsrail pahasına İran ve Arap ülkeleriyle ilişki kurduğunu'' kaydetti.

Erdoğan'ın iyi bir hatip olduğu, seçim mesajlarında iktidarın yaptığı icraatları popülist, milliyetçi ve ahlaki bir söylemle sentezlediği yorumu da yapılan yazıda, Erdoğan'ın en büyük başarısının ise ekonomik olduğu vurgulandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde