Erdoğan neden 'geçmiş olsun' dedi

Erdoğan neden 'geçmiş olsun' dedi

Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Deniz Baykal arasında geçen ilginç diyalog

Erdoğan neden 'geçmiş olsun' dedi
16px
24px
31.08.2009 09:25
ABONE OLgoogle

Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay Karargahı'nda düzenlenen tebrik töreni sırasında kısa da olsa sohbet ettiler.

Başbakan'ın “Hoşgeldiniz. Geçmiş olsun” dileği ile başlayan sohbetin konusu, Baykal'ın önceki gün İzmir'de karşılaştığı işçilerin protestosuydu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Başbakan Erdoğan arasında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda düzenlenen “tebrik” seremonisi sırasında şu diyalog yaşandı:

Geçmiş olsun Sayın Baykal

Erdoğan: Hoşgeldiniz. Geçmiş olsun...

Baykal: Hayırdır. Neden?

Erdoğan: İzmir'de protesto edilmişsiniz. O nedenle 'geçmiş olsun' dedim.

Baykal: Önemli bir olay değil. Karşıkaya Belediyesi küçüldüğü için yeni kurulan Bayraklı Belediyesi de işçileri kabul etmiyor. Çünkü iş akitleri fesh edilirken kıdem tazminatlarını almışlar. Bunlar da bu ekonomik kriz içinde haklı olarak iş istiyorlar. Demokratik mücadelelerde böyle şeyler olur. Bunlar demokratik tepkiler...

Erdoğan: Doğru söylüyorsunuz. Tabii, tabii.

Bahçeli'yle tokalaşmadı

Erdoğan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle ise bir araya gelmedi. Bahçeli, Genelkurmay Karargahı'ndaki salona Erdoğan'dan önce geldi.

Bahçeli'nin tokalaşma için sıraya girmesinden sonra gelen Erdoğan da protokolde daha önde bulunan yerine doğru hızla ilerleyerek ön sıraya geçti. Bu nedenle iki lider el sıkışmadı.

 Akşam düzenlenen resepsiyona da törene de davet edilmediği için tebrik törenine DTP'den de kimse katılmadı. Komutanların, Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanan, “Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye” sloganının yer aldığı afişin önünde tebrikleri kabul etmesi de dikkat çekti. 

Hale Gönültaş/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde