Erdoğan küstüğü işadamının adına yaptığı okulu açtı

Erdoğan küstüğü işadamının adına yaptığı okulu açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un silüetini bozduğu için küstüğü Astay İnşaat'ın sahibi Mesut Toprak'ın kendi adına yaptığı imam hatip lisesini açtı...

Erdoğan küstüğü işadamının adına yaptığı okulu açtı
16px
24px
29.09.2017 13:22
ABONE OLgoogle

İstanbul'da adının verildiği imam hatip lisesinin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in kuruluş yıllarını eleştirerek, "ek parti CHP'sinin derdi bizim bildiğimiz anlamda imam hatipler açmak değil, cenaze namazı kıldırmayı bilecek kadar dini bilgiye sahip kişilerin yetiştirilmesiydi. Cenaze yıkayacak imam yoktu. Türkiye o hale gelmişti" dedi.

Erdoğan küsmüştü: Okul yaptı, küslük bitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendi adını taşıyan imam hatip lisesinin açılışında yaptığı konuşmada "Buradan ilim adamları da yetişti, nice akademisyenler, profesörler yetişti. Yok yok hepsi oldu" dedi. Erdoğan, eğitimin iyi olduğunu söylediği imam hatiplerin bu sebepten dolayı önünün kesildiğini iddia etti.

Erdoğan’ın küstüğü isim Erdoğan’ın adına okul yaptı: Okulun adı tartışma yarattı

 Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"İMAM HATİPLERDE NİCE PROFESÖRLER YETİŞTİ"

"İlk adım atıldığı zaman ölüleri yıkayacak gassal denilen bunu yetiştirmek üzere bu okulların kurulması var idi. Fakat gün ola harman ola, devran değişti. Ve değiştiği gibi de buralardan işte hamdolsun bizler yetiştik. Buradan ilim adamları da yetişti, nice akademisyenler, profesörler yetişti. Yok yok hepsi oldu. Ama baktılar ki bunlar farklı gidiyor, bu sefer ön kestiler. 'Kapatalım' dediler ve kapattılar. Türkiye genelindeki öğrenci potansiyelini 600 binden 60 bine düşürdüler. Neyle? O meşhur 28 Şubat'la. Ama şimdi hamdolsun ortası lisesiyle 1 milyon 300 bin öğrencisi var. 

Erdoğan'ın okulunu küstüğü iş adamı yapacak

Kemiyet değildir asıl olan, keyfiyettir asıl olan. Şimdi siz keyfiyete talim olacaksınız. Buradan ilmiyle, irfanıyla bu ülkenin geleceğine gerçekten hakim olacak bilgi donanımıyla yetişmenizi bekliyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan küsmüştü: Gönlünü almak için bakın ne yaptı?

"CENAZELERİMİZ ORTADA KALIYORDU"

İşin esasına baktığımızda karşımıza çıkan fotoğraf şudur.

İmam hatip okulları ile igili ilk adımlar tek parti döneminde atılmıştır. Tek parti CHP'sinin derdi bizim bildiğimiz anlamda imam hatipler açmak değil, cenaze namazı kıldırmayı bilecek kadar dini bilgiye sahip kişilerin yetiştirilmesiydi. Cenaze yıkayacak imam yoktu. Türkiye o hale gelmişti. Cenazelerimiz ortada kalıyordu. İşte onun için cenaze yıkayıcısı yetiştirilsin diye böyle bir adım atıldı.

Erdoğan'ın küstüğü işadamı o toplantıda

Tek parti döneminde köklü dini kurumların kapısına kilit vuruldu.Milletimiz bırakınız Kuran-ı Kerim eğitimi, cenazesinin ortada kalacağından korkmaya başlamıştı.

Başbakan Erdoğan'ın küstüğü işadamı ilk kez konuştu

'İLİMDE, İRFANDA SÜRATLE İYİ YETİŞMELİSİNİZ'

FETÖ okullarıyla bir nesli mahvetmeye, ümmeti parçalamaya, bölmeye gayret edenlere karşı işte siz dimdik ayakta duracaksınız. Gençler, ilimde, irfanda süratle iyi yetişmelisiniz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde