Erdoğan konuştu, bu kez borsa uçuşa geçti

Erdoğan konuştu, bu kez borsa uçuşa geçti

Dün Tunus'ta konuşan Başbakan Erdoğan, borsayı düşürmüştü. Bugün ise konuşması sırasında borsa yükselişe geçti.

Erdoğan konuştu, bu kez borsa uçuşa geçti
16px
24px
07.06.2013 17:14
ABONE OLgoogle

Başbakan Erdoğan'ın konuşması bu kez borsayı farklı etkiledi. Borsa Erdoğan'ın konuşmasına başladığı sırada 76 bin 748 puandaydı. Konuşmanın ardından yüzde 3'ün üzerinde yükselişle 78 binli seviyelere kadar çıktı.

Borsacılar, Başbakan'ın Topçu Kışlası için 'AVM yapmaya metrekare olarak müsait değil' demesi ve 'yüzde 100'ün partisiyiz' gibi farklı kesimleri de kucaklayan mesajlar vermesinin piyasada olumlu yankı bulduğunu belirtiyor.

Erdoğan'ın konuşmasına başladığı sırada 76 bin 748 puanda olan borsa konuşmanın ardından yüzde 3'ün üzerinde yükselerek 78 binin üzerine çıktı.

Borsa saat 16.23 itibariyle yüzde 2.77 artışla 78 bin puanda bulunuyor.

DÜN TUNUS'TA KONUŞUNCA DÜŞMÜŞTÜ

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dün Tunus'ta yaptığı açıklamalarda Taksim Gezi Parkı'nda yapılacak projeye ilişkin duruşunu değiştirmediğini ve planlanan şekilde projenin devam edeceğini söylemesinin ardından Borsa İstanbul'da satışlar hızlanmıştı.
 
İkinci seansa BIST 100 endeksi 78 bin 700 seviyelerinden başlarken, Başbakan'ın Tunus'ta yaptığı açıklamalar sonrası yüzde 76 bin 257.19 puana kadar gerilemiş, endeksteki kayıp yüzde 4.05'e kadar çıkmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde