Erdoğan kızmıştı: Trump Towers Mall'ın adı değişti

Erdoğan kızmıştı: Trump Towers Mall'ın adı değişti

Geçtiğimiz yıl, Trump Towers'ın açılışını yapan Başbakan Erdoğan, yabancı adından dolayı yatırımcıları eleştirmişti.

Erdoğan kızmıştı: Trump Towers Mall'ın adı değişti
16px
24px
19.02.2013 14:33
ABONE OLgoogle

Doğan Holding’in yatırımı olan, alışveriş merkezi/ofis/residence bölümlerinden oluşan Trump Towers Mall'ın adı değişti. Nisan 2012’de Başbakan Erdoğan tarafından Trump Towers Mall olarak kapılarını ziyaretçilerine açan alışveriş merkezinin ismi, Trump Alışveriş Merkezi olarak değiştirildi.

Trump Towers İstanbul Genel Müdürü Bülent Kural, alışveriş merkezinin isminde sadeliğe, logosunda ise renkliliğe gittiklerini belirterek “Yeni yüzümüzle kendimizi İstanbullular’a çok daha net anlatacağız. Biz canlıyız, renkliyiz,her daim hareketliyiz. İstanbullular artık alışverişe, eğlenceye, sosyal yaşama, kısacası hayaca dair her şeye trumplayacak! Trumpla herkesin dilinde yepyeni bir deyim olacak” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN ELEŞTİRMİŞTİ

Nisan 2012'de Trump Towers'ın açılışını yapan Başbakan Erdoğan, ''tower'' ve ''mall'' kelimelerinden dolayı yatırımcıları eleştirmişti.
 
“Yassıada’yı Yaslıada olmaktan çıkaracak ve özgürlük adası haline getireceğiz” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etmişti: “Kanal İstanbul sözüm vardı. Proje çalışmaları devam ediyor. İki yakada birer milyonluk şehir ve yıllık kapasitesi 100 milyon olan İstanbul havaalanını yapacağız. Onun da çalışmaları devam ediyor.”
 
Alışveriş merkezlerine Türkçe isim verilmesini isteyen Erdoğan, “Türkçe yüz binlerce insan tarafından konuşuluyor. Türkiye Türkçesi, İstanbul Türkçesi, Türkiye’nin artan ekonomisine artan dış ticaretine oranla büyük boyut kazanıyor. Yerli yatırımlarda Türkçe hassasiyetini ben özellikle yatırımcılarımızdan rica ediyorum. Kendi markalarımızı oluşturacaksak buna ihtiyacımız var. Türkçe ülke sınırlarını aşan önemli bir dildir. Türkçe isim ve markaların dünya markasına dönüşmesi için gayret gösterilmesi gerektiğini vurgulamak istiyorum”demişti.

İVANKA TRUMP ADININ DEĞİŞTİRİLMESİ FİKRİNE KARŞI ÇIKMIŞTI

Açılıştan sonra düzenlenen basın toplantısına Donald Trump ve Ivanka Trump katılmıştı. Başbakan Erdoğan'ın eleştirisini Patronlardunyasi.com'dan Cihan Orhan basın toplantısında The Trump Organization CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Donald Trump'a sormuştu.

Baba Trump, önce "Böyle birşey zamanla olabilir" diye açıklama yapsada sonra devreye giren kızı Ivanka, Başbakan Erdoğan'ın eleştirisinin Trump Towers'a değil AVM'de yeralan markalara olduğunu söyleyerek, ismin değişmesinin mümkün olmayacağını açıklamıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde