Erdoğan kızmıştı! O patronun santrali de mühürlendi

Erdoğan kızmıştı! O patronun santrali de mühürlendi

Manisa'da Soma, Zonguldak'da Çatalağzı, Kütahya da Tavşanlı ve Seyitömer ile Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Afşin-Elbistan termik santrallerinin kapısına, verilen 1 aylık süreye rağmen bacalara filtre takılmaması nedeniyle gece yarısı mühür vuruldu.

Erdoğan kızmıştı! O patronun santrali de mühürlendi
16px
24px
02.01.2020 04:58
ABONE OLgoogle

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 11 ve 15'inci maddeleri gereği 5 termik santralin tamamen, 1 termik santralin ise kısmi olarak kapatılması, diğer 7 santralden 4'üne geçici faaliyet belgesi verilmesi, 3 santrale ise gerekli çevre izinlerinin verilmesi kararı alınmıştır. Kahramanmaraş Afşin A, Kütahya Seyitömer, Kütahya Tunçbilek, Sivas Kangal ve Zonguldak Çatalağzı termik santralleri tamamen, Manisa Soma Termik Santrali ise kısmi olarak kapatılmıştır." dedi. 

Kapatılan santraller arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla arayarak kızdığı Çelikler Holding'in Afşin-Elbistan Termik Santrali de var. 

Kahramanmaraş Valiliği tarafından Çelikler Holding’e ait Afşin-Elbistan termik santralinin mühürlendiği ve santral gereken şartları tamamlayana kadar açılmayacağı duyuruldu.

35 YILDIR ÇALIŞIYORDU 

2018’de Çelikler Holding’e devredilen santralın temeli 1975’te, dönemin başbakanı Süleyman Demirel tarafından atıldı. İnşaatı 9 yıl süren santral, 21 Ekim 1984’te Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde ilk ünitesinin devreye alınmasıyla enerji üretmeye başladı.

Santral, Çelikler Holding’e devredildiği Kasım 2018’e kadar 34 yılda 120 milyar 499 milyon 910 bin kw/h saat elektrik üreterek ülke ekonomisine büyük katkı sağladı, ancak ekonomiye katkıdan çok kirlilikle gündeme geldi.

ERDOĞAN KIZMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Afşin-Elbistan Termik Santrali'ni işleten Çelikler Holding'in sahibi Tahir Çelik arasındaki telefon görüşmesi şöyle gerçekleşmişti...

"Ne yaptın, onu soruyorum"

"Biz sana süre verdik. Şimdiye kadar ne yaptın?' diye soruyor. İkna edici bir yanıt alamayınca bu kez, 'Sen ne yapıyorsun, anlat' diye üsteliyor. Holding sahibi ise 'Sayın Cumhurbaşkanım, 10 bin kişiye ekmek yediriyoruz. Biz bunun altından kalkamayız. Sürenin uzatılmasını talep ediyoruz' diyor. Erdoğan bu yanıt üzerine sesini yükseltiyor. 'Süre uzatımına rağmen sen hiçbir şey yapmamışsın' diye çıkışıyor. Erdoğan’ın sertleşmesi üzerine holding sahibi, 'O zaman ben bırakayım' diyor. Erdoğan, 'Ben sana onu demiyorum. Ne yaptın, onu soruyorum' dedikten sonra telefonu kapatıyor" dedi.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde