Erdoğan kızmıştı! Fitch, İstanbul ofisini kapattı...

Erdoğan kızmıştı! Fitch, İstanbul ofisini kapattı...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, İstanbul ofisini kapatma kararı aldı

Erdoğan kızmıştı! Fitch, İstanbul ofisini kapattı...
16px
24px
19.01.2018 15:45
ABONE OLgoogle

New York merkezli, dünyanın en büyük üç kredi derecelendirme kuruluşundan biri olan Fitch Ratings, İstanbul Levent'te bulunan ofisini kapatma kararı aldı. Kararla ilgili Fitch'ten şu açıklama yapıldı:

"Karar, Fitch'in faaliyet gösterdiği her bölgede yeterli seviyedeki kaynak ve optimal ofis ağı yapısına ulaşma isteğini yansıtmaktadır.

Fitch'in Türkiye'ye ve Türkiye piyasasında derecelendirmesini kullanan müşterilerine bağlılığı devam etmektedir. Türkiye'de yaptığımız işin kapsamı değişmeyecek, kurum ve transfer işlemleri mevcut ofis ağı üzerinden yürütülecektir."  Fitch de düşürdü! Türkiye’nin artık yatırım yapılabilir notu kalmadı

Dünya çapında 47 ofisi bulunan Fitch'in gelişen ekonomilerdeki ofis sayısı 22. 

Fitch'in bugün açıklanması beklenen Türkiye değerlendirmesinde, "BB+" olan kredi notu ve "durağan" olan not görünümünde değişikliğe gitmesi beklenmiyor. 

Erdoğan: Tanımıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili siyasi karar aldığınından yakınıyor. Notçuların kararını tanımadığını her fırsatta dile getiren Erdoğan, “Malum kuruluşlar artık bizim ve dünyanın birçok ülkesinin gözünde inandırıcılıklarını kaybetmişlerdir. Örneğin, komşumuz, batmış, bitmiş, hali ortada. Bütün bunlara rağmen kredi kuruluşları buna öyle not veriyor ki bizi geçiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Sipariş üzere not veriyorlar” ifadesini kullanmıştı.

Notumuzu düşüren Fitch’e bir de para ödüyoruz

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde