Erdoğan istedi: Seferberlik o işadamından başlayacak

Erdoğan istedi: Seferberlik o işadamından başlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ekonomi Şurası'nda yaptığı konuşmada istihdam seferberliği başlattı. Erdoğan ile işadamı Abdülkadir Konukoğlu arasındaki diyaloglar işadamlarını gülümsetti

Erdoğan istedi: Seferberlik o işadamından başlayacak
16px
24px
07.02.2017 13:25
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ekonomi Şurası'nda yaptığı konuşmada istihdam seferberliği başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile işadamı Abdülkadir Konukoğlu arasındaki diyaloglar işadamlarını gülümsetti. Erdoğan, "Benim Abdulkadir Konukoğlu kardeşim bu kapıyı açtığı zaman, herhalde ardından Sabancı da Kale grubu da gelecektir yani. Tabi Koç grubu burada boş durmayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle: "Bugün burada TOBB'un tüm üyeleri nezdinde yeni bir istihdam seferberliği başlatıyoruz. Bugün başlattığımız istihdam seferberliğine birliğimizin tüm üyelerini, tüm illerimizi etkin bir şekilde katılmaya davet ediyorum.

KONUKOĞLU KARDEŞİM BU KAPIYI AÇTIĞI ZAMAN...

(İşadamı Abdülkadir Konukoğlu'na dönerek) Mesela Konukoğlu bu seferberlikte alabilir. Coştun yine deli gönül diyeceksin. Başkan (TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu) diyor ki, Konukoğlu diyor rakam vermedi diyor. (Hisarcıklıoğlu'nu kastederek) Buyur, en az yüzde 5 diyor. Şu anda Konukoğlu grubunda kaç kişi çalışıyor? Yani 20 bin kabul etmiş olsak… Hesap kolay olsun diye söylüyorum, yani 20 bin olsa bin yapar. İnanın şu anda bu işin öyle bir bereketi var ki… Benim Abdulkadir Konukoğlu kardeşim bu kapıyı açtığı zaman, herhalde ardından Sabancı da Kale grubu da gelecektir yani. Zeynep hanım da orada hesapları yapıyor herhalde şu anda. Kaç kişi alacağız diye hesabını yapıyor. Tabi Koç grubu burada boş durmayacaktır. Bu seferberliği lütfen patronlara iletin.

İSTİHDAM ŞAMPİYONLARINA ÖDÜL

Rıfat beyin de (TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu) ifade ettiği gibi, yıl sonunda her ilin istihdam şampiyonlarını birlikte ödüllendireceğiz. Valilerimize tekrar çağrı yapıyor, talimatımı veriyorum. İstihdam seferberliğine şehirlerimizin tamamı da katılacaktır. Burada Başbakanımızla birlikte bir şeyi daha ifade etmek istiyorum. Belediyelerimizin de bu istihdamda bu istihdamda yer almasının çok çok önemli olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Koordinasyonu da hükümetimiz valilerimiz aracılığıyla yapacaktır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde