Erdoğan'ın vatandaşa döviz çağrısına yanıt: Bayraktar, Albayrak, Çalık ve Sancak öncü olsun!

Erdoğan'ın vatandaşa döviz çağrısına yanıt: Bayraktar, Albayrak, Çalık ve Sancak öncü olsun!

Erdoğan, Yastığının altında doları, avrosu olan kardeşlerim gidin paranızı TL'ye yatırın çağrısında bulundu. Vatandaşlar çağrıya olumlu yaklaştı tek bir şart öne sürdü.

Erdoğan'ın vatandaşa döviz çağrısına yanıt: Bayraktar, Albayrak, Çalık ve Sancak öncü olsun!
16px
24px
27.05.2018 10:24
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Mitingi'nde vatandaşlara seslendi.

Erdoğan, "Yastığının altında doları, avrosu olan kardeşlerim gidin paranızı TL'ye yatırın" çağrısında bulundu.

Erdoğan, "Bu ara birileri ülkemize çöreklendi, Gezi'de olduğu gibi. Faiz lobisi üzerimize yükleniyor. Boşuna yüklenmeyin, avucunuzu yalayacaksınız" dedi ve şöyle devam etti:

"Ekonomimiz geçen yıl 7,4 büyüdü. Ne kuru ya? Biz Soros'un falan kulu kölesi değiliz. Biz Allah'ın kuluyuz. Yerli ve milli olmak kendi paralarınıza sahip çıkmakla geçer. Çok kısa sürede kur balonunu söndüreceğiz"

VATANDAŞ ÖNCÜ HAREKETİ BEKLİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu talebi ise dünün en çok konuşulan konularından birisi oldu. Görüşlerini dinlediğimiz vatandaşların bir kısmı Türkiye'de enflasyon düşmeden döviz kurlarının düşmesinin zor olduğunu söylerken bir kısım vatandaş ise döviz bozdurma işine olumlu yaklaştıklarını ancak bu işin sayın Cumhurbaşkanı'nın yakın çevresinden başlamasının daha isabetli olacağını söylediler.

Şimdi gözler önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damatlarının firmaları olan Baykar Makine, Albayrak Holding'de olacak. Ayrıca AKP'ye yakınlığı ile tanınan Çalık Holding ve Sancak Grubu'nun bu çağrıya nasıl cevap verdiği izlenecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde